Το εργοστάσιο θα κλείσει για λίγο ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Δύο βασικοί κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, πιο γνωστοί κυρίως για τη συναρμολόγηση Apple συσκευών, αναγκάστηκαν να κλείσουν. Το Reuters αναφέρει ότι τόσο η Foxconn όσο και η Unimicron ανακοίνωσαν το κλείσιμο των εργοστασίων τους λόγω των νέων περιορισμών που επιβλήθηκαν έπειτα το τελευταίο ξέσπασμα COVID στην πόλη Shenzhen.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους εάν είναι εφικτό ενώ έχουν εφαρμόσει καθεστώς μαζικών ελέγχων προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τόσο η Foxconn όσο και η Unimicron να αναστείλουν τις εργασίες τους μέχρι νεωτέρας, προσθέτοντας ωστόσο ότι διαθέτουν εφεδρικά σχέδια για την αντιμετώπιση τυχόν καθυστερήσεων.

Και ενώ η καθυστέρηση αναμένεται να είναι σχετικά σύντομη, πρόκειται για ακόμη ένα χτύπημα στον ήδη δύσκολο δρόμο για τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Σε τελική ανάλυση, ο COVID επιτάχυνε να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες ελλείψεις στην ήδη προβληματική αγορά των τσιπ. Και, όπως ανέφερε το Reuters λίγες ημέρες νωρίτερα, η εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια προμήθεια νέον, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ημιαγωγών. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι νέες συσκευές θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση και θα είναι πολύ πιο ακριβές.

  • Like 1