Με ποσοστό μεγαλύτερο από 55,6% στην αγορά της κατασκευής ημιαγωγών (η Samsung έρχεται δεύτερη με ποσοστό 16,4%), η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ή TSMC διαθέτει πελάτες όπως η Apple, η AMD και η Qualcomm αλλά και δεκάδες άλλες εταιρείες.

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών στον κόσμο με έδρα την Ταϊπέι στην Ταϊβάν έκανε γνωστό μέσω σχετικής δήλωσης της πως θα συμμορφωθεί πλήρως με τους νέους κανόνες ελέγχου των εξαγωγών στη Ρωσία, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ταϊβάν ότι θα συμμετάσχει στις διεθνείς κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στο Ουκρανικό έδαφος.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εισβολή και ευθυγραμμιζόμαστε με τις υπόλοιπες δημοκρατικές χώρες για να επιβάλουμε από κοινού κυρώσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός Su Tseng-chang σε δημοσιογράφους στην Ταϊπέι χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Η Υπουργός Οικονομικών της Ταϊβάν Wang Mei-hua δήλωσε επίσης ότι η χώρα θα «ελέγχει διεξοδικά» τις εξαγωγές προς τη Ρωσία και θα «συντονιστεί» με τους συμμάχους -χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί- για περαιτέρω ενέργειες.

«Η TSMC συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και δεσμεύεται ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με όλους τους νέους κανόνες ελέγχου των εξαγωγών που ανακοινώθηκαν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της. «Η εταιρεία επίσης διαθέτει ένα αυστηρό σύστημα ελέγχου των εξαγωγών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται μία ισχυρή διαδικασία αξιολόγησης και επανεξέτασης για να διασφαλίσει ότι τηρούνται οι περιορισμοί ελέγχου των εξαγωγών».

  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1