Τα επερχόμενα Lenovo laptops θα είναι τα πρώτα που περιλαμβάνουν την τεχνολογία βελτίωσης ήχου.

Η Dolby επεκτείνει τη γκάμα τεχνολογιών ήχου που προσφέρει, με το Dolby Voice for PCs.

Χάρη στο Dolby Voice, οι κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσα από υπολογιστές -ηχητικές ή βιντεοκλήσεις- θα απολαμβάνουν βελτιωμένη ποιότητα ήχου, καθώς θα μειώνονται αυτόματα οι θόρυβοι και η ηχώ από το παρασκήνιο. Παράλληλα θα προσαρμόζεται η ένταση ήχου ανάλογα το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται ο ομιλητής από το μικρόφωνο ώστε ο ήχος να είναι πιο «καθαρός και φυσικός».

Τέλος, όταν μιλούν πολλοί ταυτόχρονα θα υπάρχει τεχνολογία που διαχωρίζει τις φωνές ώστε να αποδίδονται πιο ξεκάθαρα ενώ το Dolby Voice θα επεξεργάζεται τόσο εισερχόμενο όσο και εξερχόμενο ήχο. Οι διάφορες ρυθμίσεις του θα προσαρμόζονται μέσω αντίστοιχης εφαρμογής που θα διατεθεί.

Η τεχνολογία Dolby Voice δεν είναι καινούρια, μιας και ήδη χρησιμοποιείται σε συνεδριακά συστήματα της εταιρείας. Η διαφορά είναι πως πλέον θα περιλαμβάνεται απευθείας σε πιο γενικής χρήσης συσκευές, όπως ένας φορητός υπολογιστής, και δε θα χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός για να αξιοποιηθεί.

Τα πρώτα laptops που θα διαθέτουν Dolby Voice είναι τα Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9 και Lenovo X1 Yoga Gen6. Αναμφίβολα η γκάμα θα γίνει πλουσιότερη μελλοντικά, όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. 

Αναφέρεται πως η πλήρης γκάμα λειτουργιών θα διατίθεται για συγκεκριμένα μικρόφωνα, όπως αυτά που βρίσκονται στα δύο laptops της Lenovo, ή υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ένα μικρόφωνο 3.5mm κουμπωμένο στα παραπάνω laptops θα μπορεί να αξιοποιήσει την μείωση θορύβου και ρύθμιση έντασης φωνής, όμως ο διαχωρισμός φωνών δεν θα είναι εφικτός παρά μόνο μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου. Επιπλέον, ο διαχωρισμός φωνών θα διατίθεται σε επιλεγμένες υπηρεσίες, μια εκ των οποίων είναι το Zoom.

Τα Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen9 και Lenovo X1 Yoga Gen6 αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου, οπότε εκείνο το διάστημα θα μάθουμε περισσότερα για την τεχνολογία και κατά πόσο βελτιώνει την ποιότητα κλήσεων.