Ήταν ένας από τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη εκδοχή χρήσης και επικοινωνίας με έναν υπολογιστή.

Ο William English, πρωτοπόρος και οραματιστής του ποντικιού για υπολογιστές, πέθανε στις 26 Ιουλίου από αναπνευστική ανεπάρκεια σε ηλικία 91 ετών. Μαζί με τον Douglas Englebart στο Ινστιτούτο Ερευνών του Στάνφορντ, ο William βοήθησε στην ανάπτυξη του πρώτου ποντικιού για υπολογιστές το 1968 ενώ οι δυο τους παρουσίασαν το Mother of All Demos το οποίο αποτελούνταν από πρωτοπόρες για την εποχή ιδέες για το πώς θα διαμορφώνονταν ο κόσμος των υπολογιστών τις επόμενες δεκαετίες, όπως γραφικά περιβάλλοντα, εργαλεία επεξεργασίας κειμένων, βιντεοκλήσεις αλλά και υπερσύνδεσμοι (url).

Ενώ ο Englebart θεωρήθηκε οραματιστής, ο English ήταν ένας από τους μοναδικούς ανθρώπους που είχαν το ταλέντο να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Έφτιαξε το πρώτο ποντίκι αφού ο Englebart σχεδίασε ένα σκίτσο του. Καθώς ο Englebart έκανε τις παρουσιάσεις σε διάφορες εκδηλώσεις το 1968, ο English ήταν αυτός που εργάζονταν παρασκηνιακά για να υλοποιήσει το πρώτο mouse στην ιστορία.

Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο English. Ενώ οι οθόνες αφής είναι πλέον κάτι το σύνηθες, πολλές από τις άλλες δυνατότητες που είχε προβλέψει μαζί με τον Englebart, βελτιώθηκαν και κυριαρχούν ακόμη και σήμερα. Και για να καταλάβει κάποιος πόσο αισθητή είναι η παρουσία τους στο χώρο των υπολογιστών, το mouse και οι άλλες ιδέες τους αναμένονται να μας συντροφεύουν και για τις επόμενες δεκαετίες.

cz2kmz5qwglajsx12ezs.jpg.8479f86a8ad512284287bafa3af8648c.jpg

  • Like 4
  • Thanks 3
  • Sad 2