Το Μάρτιο το ίδρυμα Raspberry Pi κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά του μικρού και σούπερ οικονομικού υπολογιστή, με το μοντέλο Raspberry Pi 3 Model B+.

Όπως συνηθίζεται, έφτασε η ώρα για την Model A+ έκδοση, η οποία έρχεται με ακόμα πιο οικονομική τιμή από το μεγάλο αδερφάκι του αλλά και μικρές παραχωρήσεις στο θέμα των τεχνικών χαρακτηριστικών. Με κόστος $25, το μέγεθος του νέου Raspberry Pi είναι μικρότερο (65x65mm) ενώ ενσωματώνει τετραπύρηνο 64-BIT επεξεργαστή ARM Cortex-A53 χρονισμένο στο 1.4GHz, με 512MB LPDDR2 SDRAM, Bluetooth 4.2/BLE και dual-band 802.11ac ασύρματη υποστήριξη. Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται ακόμα καλύτερη διαχείριση της θερμοκρασίας όπως και του  USB mass-storage booting. 

Στην πλήρη ανακοίνωση, το ίδρυμα αναφέρει «κατά κάποιον τρόπο πρόκειται για ένα προϊόν με ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Ήδη από το Μάρτιο, εξηγήσαμε πως η πλατφόρμα 3+ αποτελεί την τελική εκδοχή του "κλασικού" Raspberry Pi: ό,τι κι αν κάνουμε στη συνέχεια, υποχρεωτικά θα ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση, καθώς θα απαιτηθεί νέος πυρήνας πυριτίου, νέος διαδικαστικός κόμβος, με νέα τεχνολογία μνήμης. Επομένως, το 3+ αποτελεί την ευκαιρία να κλείσουμε έναν κύκλο με τον δικό μας τρόπο, ανταποκρινόμενοι σε ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών μας, ενώ παράλληλα κάνουμε χώρο ώστε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

  • Like 6