Στο ερώτημα του κατά πόσο μπορεί να κάνει καλύτερο το mini υπολογιστή της, διατηρώντας την απίστευτη τιμή των $35, απαντά σήμερα το ίδρυμα Raspberry Pi, κυκλοφορώντας την τρίτη γενιά του ομώνυμου δημοφιλούς υπολογιστή.

Το Rasbperry Pi 3 που ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα, έρχεται 4 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση, και ένα χρόνο μετά το Rapsberry Pi 2, με τις πωλήσεις όπως ενημερωνόμαστε να φτάνουν συνολικά τα 8 εκατομμύρια. Διατηρώντας την ίδια τιμή με την προηγούμενη γενιά, το Raspberry Pi 3 αναβαθμίζεται σημαντικά, φέρνοντας χαρακτηριστικά που ζητούσαν εδώ και καιρό οι φίλου του μίνι υπολογιστή.

 

Σε αυτά ξεχωρίζει ο νέος τετραπύρηνος 64-bit επεξεργαστής ARM Cortex-A53, χρονισμένος στο 1.2GHz, με επιδόσεις 10 φορές καλύτερες από το πρώτο Rasbperry Pi. Ακόμα βλέπουμε την παρουσία 1GB μνήμης, HDMI θύρας. τεσσάρων USB θυρών και μίας microSD η οποία θα αναλάβει το ρόλο του αποθηκευτικού χώρου και της εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος που θα επιλέξει ο χρήστης. Όσοι διαθέτουν ένα από τα προηγούμενα μοντέλα, σίγουρα θα ικανοποιηθούν από την απόφαση να ενσωματωθεί υποστήριξη Wi-Fi 802.11n αλλά και Bluetooth 4.1 χωρίς πλέον να χρειάζεται κάποια εξωτερική σύνδεση άλλου περιφερειακού γι' αυτή τη δουλειά.

 

Το νέο Raspberry Pi είναι απολύτως συμβατό με τις προηγούμενες γενιές, διατηρώντας σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το Raspberry Pi 2 Model B, με μόνη αλλαγή τη θέση των LED. Όλες οι συνδέσεις παραμένουν στην ίδια θέση ενώ ολόκληρο το κύκλωμα εξακολουθεί να τροφοδοτείται από έναν micro-USB αντάπτορα των 5V. Το ίδιρυμα που βρίσκεται πίσω από το Raspberry Pi 3 ξεκαθαρίζει ότι η πώληση των παλαιότερων μοντέλων θα συνεχιστεί, με τις τιμές να παρμένουν στα $25 και $35 αντίστοιχα. Η διάθεση του γίνεται μέσα από δύο ηλεκτρονικά καταστήματα που συνεργάζονται με το ίδρυμα, το element14 και το RS Components.

 

Link.png Site: https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-3-on-sale[/url]']Raspberry Pi