Η Black Friday πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και σύντομα τόσο ο φάκελος των εισερχομένων σας όσο και τα feeds σας στα διάφορα social δίκτυα θα κατακλυστούν με «ανεπανάληπτες» προσφορές και τιμές που «δεν ξανάγιναν».

Η κατηγορία που αναμενόμενα θα έχει την τιμητική της, είναι εκείνη των smartphones με τα deals να προβλέπονται πολλά και διάφορα, καλύπτοντας κάθε κατηγορία, ανάγκη και πορτοφόλι.

Αν η προοπτική ενός νέου smartphone δε σας αφήνει ασυγκίνητους όμως, θα πρέπει να φροντίσετε να κάνετε την απαραίτητη προεργασία αρκετά πριν τη… Μαύρη Παρασκευή διότι αν την αφήσετε για την τελευταία στιγμή, τότε το πιθανότερο είναι να πελαγώσετε από το “overdose” πληροφοριών και εν τέλει να μη βρείτε αυτό που θέλετε –είτε διότι θα έχει εξαντληθεί, είτε διότι δεν πρόκειται να καταλήξετε ποτέ σ’ αυτό! Smartphone λοιπόν αλλά ποιο μοντέλο;

bestprice_1.png.8021cfa8ed3d32c641fc310adf0b9c17.png

 
Προσφορές σε νέες κυκλοφορίες

Το να πετύχει κανείς συμφέρουσες προσφορές σε σχετικά καινούριες κυκλοφορίες smartphones είναι σχετικά δύσκολο αλλά όχι και αδύνατο. Αρκετές φορές τα καταστήματα ρίχνουν τις τιμές σε μοντέλα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, θέλοντας να πουλήσουν συγκεκριμένες εκδόσεις –χρώματος ή χωρητικότητας. Όσο μικρή κι αν είναι δε η έκπτωση, ο καταναλωτής θα βγει κερδισμένος, έχοντας αποκτήσει έστω και λίγο χαμηλότερα μία συσκευή που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας.

Τα smartphones αυτής της κατηγορίας που θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι πολλά και διάφορα. Το Redmi Note 8 είναι για παράδειγμα μία εξαιρετική all around συσκευή, κάτι που ισχύει και με τα Huawei P Smart Z και Samsung Galaxy A20s και A30s. Για κάποιους που αναζητούν μία ισχυρή πρόταση, το Xiaomi Mi 9T Pro και βέβαια τα Galaxy S10, S10+, S10e, Note 10 και Note 10+ είναι ό,τι πρέπει. Για κάτι πιο low budget, τέλος, μπορείτε να κοιτάξετε τα Redmi 7 και 7A, Huawei Y5 2019, Nokia 1 Plus και τα MLS Notch Lite και Vision.

bestprice_2.thumb.png.8365fa2327020ba837199c8fff8371bb.png

 Καλά deals σε λίγο παλαιότερα μοντέλα

Θα προσέξατε φυσικά την απουσία των iPhone από την παραπάνω κατηγορία. Όχι, δεν τα ξεχάσαμε, απλά είναι πρακτικά αδύνατο να βρείτε σε καλύτερη τιμή τα ολοκαίνουρια iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max. Αυτό που μπορείτε να κάνετε όμως, είναι να έχετε τον νου σας για μοντέλα παλαιότερων σειρών που ενδεχομένως να εμφανιστούν σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, όπως π.χ. τα iPhone 8 και 8 Plus, XS, XS Max και XR. Αν δεν έχετε πρόβλημα να επενδύσετε σε ένα ακόμη πιο παλιό μοντέλο, τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως τα καταστήματα θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν ό,τι τους έχει απομείνει από τις σειρές των iPhone 6 και iPhone 7.

Με την ίδια λογική πάντως μπορείτε να ψάξετε για ελαφρώς παλαιότερα smartphones (όχι από την τελευταία σειρά π.χ. αλλά την αμέσως προηγούμενη) τα οποία εν όψει Black Friday είναι πολύ πιθανόν να κατέβουν εντυπωσιακά από άποψη τιμής. Τέτοιες περιπτώσεις είναι τα Samsung Galaxy A9 και Huawei Mate 20 Pro –με το τελευταίο να παραμένει μία κορυφαία συσκευή. Τα Pocophone F1, Mi 8 και Mi 8 Lite της Xiaomi μπορούν να ανταπεξέλθουν στα «θέλω» ακόμα και των πλέον απαιτητικών ενώ, τέλος, τα Huawei P20, Xiaomi Mi Mix 2S και Sony Xperia XA2 μόνο απαρατήρητα δεν περνούν.

bestprice_3.thumb.png.7145da76201687ec25c9c42393a5057f.png

 
Οι value for money επιλογές

Ανεξαρτήτως των προσφορών των καταστημάτων, αρκετοί είναι εκείνοι που θα κάνουν τις αγορές τους έχοντας ένα συγκεκριμένο budget κατά νου. Σε αυτή την περίπτωση, το ζητούμενο είναι η εξεύρεση μίας πρότασης με όσο το δυνατόν καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης. Με το ανώτατο ποσό χρημάτων που μπορούν να ξοδέψουν οι περισσότεροι για την αγορά μίας ισχυρής και αξιόπιστης συσκευής που θα καλύψει τις ανάγκες τους για μια τετραετία να φτάνει τα 300€, οι επιλογές τους είναι συγκεκριμένες μεν, ποιοτικές δε. Low end και mid range κατηγορίες εξ άλλου έχουν κάνει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, περιλαμβάνοντας πια εξαιρετικές προτάσεις.

Αυτή τη στιγμή εντός του προαναφερθέντος budget μπορεί κανείς να βρει συσκευές όπως τα Galaxy A30s και A40 της Samsung, το Huawei P20 καθώς επίσης και τα Redmi Note 8 Pro και Mi A3 της Xiaomi. Κοιτώντας λίγο πάνω από το όριο των 300€ ωστόσο, συναντάμε μοντέλα τύπου Mi 8 και Pocophone F1 από την Xiaomi, Galaxy A9, A50 και A70 της Samsung, Sony Xperia 10 και Nokia 7.2. Συσκευές που με μία έκπτωση της τάξης του 25% στη Black Friday θα κάνουν θραύση δηλαδή!

bestprice_4.thumb.png.787ba22136c2e450852ea799b49d1782.png

 Προετοιμάζοντας τα όπλα σας

Αυτό που πρέπει να φροντίσετε από πλευράς σας είναι να προετοιμαστείτε κατάλληλα εν όψει της μεγάλης μέρας –ή ορθότερα της «καυτής» περιόδου, μιας που οι προσφορές των καταστημάτων με αφορμή τη Black Friday καλύπτουν πλέον ένα εύρος ημερών. Όσο για το πώς θα το κάνετε αυτό, τα εργαλεία του BestPrice βρίσκονται στη διάθεσή σας!

Δημιουργήστε τη δική σας λίστα με όλες εκείνες τις συσκευές που ανταποκρίνονται στα κριτήριά σας και καλύπτουν τις ανάγκες σας, μέσα από 2.000 και πλέον ηλεκτρονικά καταστήματα. Η λίστα «Θέλω» του BestPrice μάλιστα προσφέρει και ενημερώσεις σε περίπτωση που η τιμή κάποιου προϊόντος μειωθεί.
Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε και την τιμή στην οποία θα αγοράζατε ή εν πάση περιπτώσει θα εξετάζατε μία συσκευή. Με την «Ειδοποίηση Ελάχιστης Τιμής» θα ειδοποιηθείτε σε περίπτωση που η τιμή ενός προϊόντος πέσει στα επίπεδα που έχετε ορίσει ή κάτω από αυτά, προκειμένου να κινηθείτε γρήγορα και να μη χάσετε την ευκαιρία.

Με μια γρήγορη ματιά στο γράφημα τιμής θα είστε σε θέση να επιβεβαιώσετε ότι το deal που βρήκατε είναι όντως τέτοιο, παρατηρώντας τη διαμόρφωση της εκάστοτε τιμής τις τελευταίες 30, 60 και 90 ημέρες ενώ τέλος, μέσα από τη λειτουργία «Προσφορές» και την ειδική ενότητα, θα βρίσκετε τις πραγματικές ευκαιρίες, συγκεντρωμένες και ταξινομημένες.

Κάντε την έρευνα αγοράς σας, οργανώστε τις προσφορές σας και αυτή τη Black Friday βγείτε κερδισμένοι!

  • Like 2