Μπήκες στο Bestprice.gr, έψαξες για ένα iPhone ή κάποιο άλλο κινητό, smartwatch, laptop, τηλεόραση και tablet, βρήκες αυτό που ήθελες και λίγο πριν το τελικό «κλικ» της καταχώρισης παραγγελίας, σκέφτεσαι: «κι αν τύχει η στραβή;».

Αν τύχει, το BestPrice είναι εκεί για εσένα! Το νέο Πρόγραμμα Ασφάλειας Αγορών του BestPrice σε βγάζει από τη σκέψη, εξασφαλίζοντας την καλή εμπειρία αγορών σου – είτε θα παραλάβεις αυτό που παρήγγειλες, όταν πρέπει κι όπως πρέπει, είτε θα αποζημιωθείς.

Τι είναι το Πρόγραμμα Ασφάλειας Αγορών του BestPrice;

Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία του BestPrice, με την οποία οι χρήστες εξασφαλίζουν ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας κατά την αγορά ενός προϊόντος. Στο BestPrice, συγκρίνεις τιμές και καταλήγεις να αγοράζεις μέσω ενός καταστήματος, εκείνου που εσύ επιλέγεις. Όμως, ο ρόλος του BestPrice δεν περιορίζεται στην σύγκριση τιμών και εύρεσης καταστήματος, αφού πλέον είναι εκεί για εσένα στην περίπτωση που κάτι στην παραγγελία σου δεν πάει όπως θα έπρεπε.

Το Πρόγραμμα Ασφάλειας Αγορών εξασφαλίζει πως θα δεν θα βρεθείς προ (δυσάρεστης) εκπλήξεως ολοκληρώνοντας μια αγορά μέσω του BestPrice, αποκτάς ασφάλεια που δεν εξαρτάται από το εκάστοτε κατάστημα, αλλά από το ίδιο το BestPrice. Συνδυάζοντας την εμπειρία αγορών στην πλατφόρμα με την ασφάλεια που πλέον παρέχεται σε επίπεδο αγοράς, κερδίζεις ακόμη περισσότερα.

Πώς λειτουργεί και τι ακριβώς προσφέρει;

Ωραίο ακούγεται όλο αυτό, όμως πόσο κοστίζει; Η απάντηση είναι απλή: τίποτα. Το Πρόγραμμα Ασφάλειας Αγορών είναι μια επιπλέον υπηρεσία μεν, αλλά δεν υπάρχει χρέωση για την χρήση της – μόνο ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να ισχύει στην εκάστοτε αγορά σου.

Το Πρόγραμμα Ασφάλειας Αγορών λειτουργεί αποκλειστικά με το σύστημα πιστοποίησης καταστημάτων, που υπάρχει ήδη στην πλατφόρμα για περισσότερο από μια δεκαετία. Για να λάβει ένα κατάστημα τη σήμανση πιστοποίησης Bronze, Silver ή Gold πρέπει να βρίσκεται στην πλατφόρμα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μηνών ή ετών και να έχει μέσο όρο αξιολογήσεων χρηστών πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, μεταξύ άλλων κριτηρίων. Αν πληροί τα κριτήρια και λάβει την πιστοποίηση, τότε συμμετέχει στο Πρόγραμμα Ασφάλειας Αγορών και οι αγορές σου από πιστοποιημένα καταστήματα καλύπτονται από την υπηρεσία.

image.png

Με το Πρόγραμμα Ασφάλειας Αγορών, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε διάφορα σενάρια. Συγκεκριμένα, αν η παραγγελία δεν έχει παραδοθεί έως και 4 εβδομάδες μετά την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης, αν παραλάβεις διαφορετικό προϊόν από αυτό που παρήγγειλες ή αν το προϊόν που παρέλαβες έχει μεγάλη φθορά (π.χ. σπάσιμο) και δεν βρεθεί λύση με το κατάστημα, τότε το BestPrice θα φροντίσει να βρει λύση για εσένα μέσω του προγράμματος.

Η κάλυψη που παρέχεται φτάνει έως και τα 1500€ ανά έτος για κάθε φυσικό πρόσωπο και ισχύει για αγορές που ξεπερνούν τα 50€. Σε συνεργασία με την Eurolife FFH και την διαμεσολάβηση της Eurobank, όπως φυσικά και την επίβλεψη του BestPrice, είναι βέβαιο πως δεν θα μείνεις απογοητευμένος αν τα πράγματα δεν πάνε καλά με την παραγγελία σου.

Τι χρειάζεται να κάνω;

Όχι πολλά περισσότερα από τα βασικά. Αρχικά, θα χρειαστεί να διαθέτεις έναν λογαριασμό BestPrice, κάτι που παρέχεται δωρεάν. Μπορείς να εγγραφείς είτε με το email είτε μέσω social (Facebook, Apple, Google) για ευκολία.

Μετά, θα πρέπει να βεβαιωθείς πως ενεργοποίησες την λειτουργία αυτόματης αποθήκευσης παραγγελιών. Με τον τρόπο αυτό, οι παραγγελίες σου μέσα από τα πιστοποιημένα καταστήματα θα αποθηκεύονται αυτόματα κι έτσι, το Πρόγραμμα Ασφάλειας Αγορών θα μπορεί να υποστηριχθεί για τέτοιες παραγγελίες.

Τέλος, θα πρέπει να καταχωρήσεις το ΑΦΜ σου κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, δύο απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει να τεθεί σε ενέργεια το ασφαλιστήριο, αν τυχόν προκύψει η ανάγκη.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ψάξε στο Bestprice το αντικείμενο που θέλεις και μόλις το εντοπίσεις σε κάποιο Πιστοποιημένο Κατάστημα, πάτα το σχετικό link για να συνδεθείς στην ιστοσελίδα του καταστήματος και να ολοκληρώσεις την αγορά.

….και ετοιμάσου

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά εργαλείων και υπηρεσιών που σου προσφέρει τα τελευταία χρόνια το Bestprice, προκειμένου να σε διευκολύνει με τις αγορές σου, κάτι που θα σου λύσει τα χέρια ενόψει Black Friday.  Ένα ακόμα είναι οι προσφορές όπου μπορείς να δεις σε πραγματικό χρόνο τα προϊόντα με πραγματική πτώση τιμής αλλά και να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις γι’ αυτά που σε ενδιαφέρουν προκειμένου να ενημερωθείς άμεσα μόλις υπάρξει καλύτερη τιμή.

Σε συνδυασμό με το Πρόγραμμα Ασφάλειας Αγορών, η εμπειρία σου στο BestPrice αναβαθμίζεται και οι αγορές σου αποκτούν κάτι που δεν βλέπεις απευθείας, αλλά σίγουρα θα εκτιμήσεις αφάνταστα αν προκύψει η ανάγκη: ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας.