Το μοντέρνο laptop είναι πολλά ταυτόχρονα για τον καθένα μας. Για κάποιους, ένα εργαλείο δουλειάς που πρέπει να αντέχει όλη τη μέρα, με υψηλές επιδόσεις για αδιάκοπη εργασία.

Ικανό να υποστηρίξει πλήθος προγραμμάτων για να εξυπηρετήσει με διάφορους τρόπους έναν φοιτητή ή απλό χρήστη και παράλληλα να μετατρέπεται σε ένα ικανότατο φορητό σύστημα ψυχαγωγίας για τις ώρες χαλάρωσης.

Σε γενικές γραμμές, είναι ο αναπόσπαστος σύμμαχος της καθημερινότητας πολλών και η ύπαρξη ενός laptop που συνδυάζει όσα χρειάζεται κανείς για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας είναι δυσεύρετο. Κάπου εκεί εμφανίζεται το Huawei MateBook 14S, ένα notebook που συνδυάζει μαεστρικά την ισχύ, την ευελιξία, τη φορητότητα και τη συνολική ποιότητα για να παρέχει απαράμιλλη εμπειρία στο χρήστη καλύπτοντας πλήθος αναγκών. Σε ποιους τομείς ξεχωρίζει; Δεν είναι λίγοι κι αυτό είναι που το καθιστά πραγματικά μοναδικό.

Οθόνη που χωράει όλη σου τη μέρα, ξεκούραστα!

Το Huawei MateBook 14S ενσωματώνει οθόνη ανάλυσης 2.5K, με ολοζώντανα χρώματα και λόγο διάστασης 3:2 που την καθιστά ιδανική για χρήση γραφείου όπως συγγραφή κειμένου ή οτιδήποτε επωφελείται του αυξημένου ύψους. Περιμετρικά της, σχεδόν εξαφανίζονται τα περιθώρια, αφήνοντας περισσότερο αξιοποιήσιμο χώρο για να σερφάρεις στο ίντερνετ, να εργαστείς, να διαβάσεις ή να παρακολουθήσεις μια ταινία. Στο τελευταίο κομμάτι συνεισφέρει και το τετραπλό σύστημα ηχείων, κάτι που δε συναντάται συχνά σε laptops τέτοιου μεγέθους κι όχι μόνο, ικανό να γεμίσει το χώρο με ήχο για να απολαύσεις βιντεοκλήσεις, ταινίες ή μουσική όπως τους αρμόζει.

image.jpeg.8b1e9b5dc000d6e489378014df33364f.jpeg

Δεδομένου ότι η φωτεινότητα φτάνει σε υψηλά μέγιστα επίπεδα, είναι εφικτή η χρήση του τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους με άνεση, για να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στη χρήση. Για να μειωθεί περαιτέρω η καταπόνηση των ματιών, διαθέτει πιστοποίηση της TÜV Rheinland που αφορά την απουσία τρεμοπαίγματος και την μειωμένη εκπομπή βλαβερού μπλε φωτός, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πτώση ποιότητας στα χρώματα της εικόνας. Επιπλέον, διαθέτει υψηλό ρυθμό ανανέωσης 90Hz που εξομαλύνει κάθε κίνηση -από τον κέρσορα έως οτιδήποτε γενικότερα- με σκοπό τόσο την προστασία των ματιών όσο και τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας χρήσης.

Η οθόνη επίσης προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης μέσω αφής, για να χρησιμοποιείς το laptop σου πιο αποδοτικά σε εργασίες που περιλαμβάνουν σχέδιο ή γενικώς απαιτούν λεπτομέρεια. Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιείς την αφή για οτιδήποτε χρειάζεσαι, από μια παρουσίαση έως την πλοήγηση στο ίντερνετ.

Με λίγα λόγια, το Huawei MateBook 14S είναι ιδανικό για χρήση γραφείου, φοιτητές και χρήστες που καθημερινώς κάνουν μικτή χρήση, καθώς η οθόνη του αποτυπώνει πανέμορφα τις εικόνες, δεν κουράζει τα μάτια και συμπληρώνεται από ένα ποιοτικό ηχοσύστημα που «σφραγίζει» το οπτικοακουστικό κομμάτι.

Δύναμη, αυτονομία και ευελιξία μαζί!

Αρχικά, το Huawei MateBook 14S είναι πιστοποιημένο ως “Intel Evo” laptop, που σημαίνει ότι εξοπλίζεται με 11ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core και γραφικά Intel Iris X Graphics. Βρίσκεται σε θέση να διαχειριστεί με ευκολία εφαρμογές γραφείου όπως η σουίτα Microsoft Office και συναφή προγράμματα, εφαρμογές σχεδίασης ή επεξεργασίας εικόνας, ενώ δεν τίθεται θέμα για πιο απλές χρήσεις όπως σερφάρισμα στο ίντερνετ. Στο κάτω μέρος, ενσωματώνονται δύο ανεμιστήρες με πολύ λεπτά πτερύγια, οι οποίοι επιμελούνται της ψύξης για να το χρησιμοποιείς αδιάκοπα και να μην ανησυχείς για πτώση επιδόσεων ή αυξημένη θερμοκρασία, εστιάζοντας μονάχα στα όσα έχεις να κάνεις.

image.jpeg.258295d1e41513e8feada0fecf21a7cd.jpeg

Αν διαθέτεις ένα Huawei smartphone ή tablet μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να συνδέσεις μεταξύ τους τις συσκευές. Μπορείς έπειτα να χρησιμοποιείς την καθεμιά συσκευή ξεχωριστά από την άλλη, έχοντας διαφορετικές εφαρμογές ανοιχτές στην καθεμιά αλλά να μοιράζεσαι αρχεία μεταξύ των δύο τόσο απλά όσο το να τα «σέρνεις» από τη μια οθόνη στην άλλη. Έχεις επίσης τη δυνατότητα να βλέπεις τα ίδια πράγματα και στις δύο οθόνες ούτως ώστε να χρησιμοποιήσεις το tablet σου ως επιφάνεια σχεδίασης και να βλέπεις τα σχέδια στην οθόνη του υπολογιστή, όπου μπορείς μετά να τα αποθηκεύσεις και να τα χρησιμοποιήσεις σαν να «γεννήθηκαν» εκεί. Η οθόνη του κινητού σου μεταφέρεται στην οθόνη του laptop για να εργάζεσαι σε μια συσκευή χωρίς όμως να χάνεις επαφή με την άλλη ή να τη χρειάζεσαι για κάθε σου κίνηση – χειρίσου το smartphone σου απευθείας από το Huawei MateBook 14S. Ένας ιδανικός συνδυασμός για την απόλυτη τεχνολογική εμπειρία είναι η συνδεσιμότητα μεταξύ του νέου HUAWEI MateBook 14s με όλα τα νέα smartphones, tablets αλλά και αξεσουάρ της εταιρείας όπως για παράδειγμα το νέο smartphone HUAWEI nova 9. Οι δύο συσκευές, καθώς διαθέτουν τα πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορούν να συνδεθούν εύκολα και γρήγορα για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος σε συνδέσεις μέσω καλωδίων ή άλλων εξαρτημάτων.

Ακόμη και τα ακουστικά Huawei FreeBuds 4 επωφελούνται της τεχνολογίας, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να εναλλάσσεις την πηγή τους (μεταξύ laptop και κινητού/tablet) εύκολα και η σύζευξη είναι εξίσου απλή. Η λειτουργία Huawei Share σκοπεύει να σου «λύσει» τα χέρια ενώνοντας απρόσκοπτα τις Huawei συσκευές σου.

Για όσους μετακινούνται συχνά, επαγγελματίες ή φοιτητές λόγου χάρη, η μπαταρία και η φόρτιση αυτής θα αποτελέσουν ευχάριστη έκπληξη. Μπορεί να αντέξει έως και διψήφιο αριθμό ωρών χρήσης προτού χρειαστεί να συνδεθεί στο ρεύμα για να φορτίσει η μπαταρία του, η οποία φορτίζει ταχύτατα χάρη στον φορτιστή 90W που συνοδεύει τη συσκευή. Με μόλις λίγα λεπτά φόρτισης μπορεί να προσφέρει ώρες χρήσης, ενώ η πλήρης φόρτιση δε διαρκεί πολύ περισσότερο από μια ώρα. Μάλιστα, με τον ίδιο φορτιστή μπορείς να φορτίζεις και το κινητό σου καθώς χρησιμοποιεί βύσμα USB Type-C οπότε να γλιτώνεις ένα καλώδιο στην τσάντα σου.

Λεπτό, ελαφρύ και φορητό!

Η διάσταση των 14” αποτελεί για πολλούς τη χρυσή τομή, ισορροπώντας φορητότητα και πρακτικότητα. Το Huawei MateBook 14S έχει διάσταση οθόνης 14” και στο άλλο μισό του σώματός του φιλοξενείται ένα μεγάλο, άνετο πληκτρολόγιο με βύθιση 1.5mm ιδανική για πληκτρολόγηση για ώρες – όσοι γράφουν κείμενα ή γενικώς γράφουν πολύ, σίγουρα θα εκτιμήσουν την αίσθηση που αφήνει. Είναι επίσης μαλακά στο πάτημα οπότε σε χώρους με άλλους γύρω δε θα ενοχλήσουν, αφού είναι σχεδόν αθόρυβα κατά την πληκτρολόγηση.

image.jpeg.d59df1bfd78341b4ef10288cc9149e10.jpeg

Για τη μετακίνηση, είναι άκρως βολικό και ανθεκτικό. Το σασί του είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου, που το καθιστά ανθεκτικό στις μικρές φθορές που περιλαμβάνει η καθημερινή μεταφορά ενώ το βάρος του είναι αμελητέο, ζυγίζοντας μονάχα 1.43 κιλά. Είναι εξίσου λεπτό όσο και ελαφρύ, με το πάχος του να μην ξεπερνά τα 16.7mm, οπότε μπορεί να βρίσκεται διαρκώς στην τσάντα σου και να μην σε επιβαρύνει καθόλου ενόσω το έχεις μαζί σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι αξιοθαύμαστο το πώς ένα τόσο φορητό και πρακτικό laptop, μπορεί να χωρέσει όλη σου την καθημερινότητα. Μπορείς να εργάζεσαι ή να μελετάς σε αυτό, να ψυχαγωγείσαι ή να σερφάρεις στο διαδίκτυο, να πηγαίνεις από συνάντηση σε συνάντηση χωρίς να ανησυχείς για τη μπαταρία ή τις επιδόσεις.