Με 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας, η Intracom Telecom είναι η ελληνική εταιρεία με το μεγαλύτερο σερί όσον αφορά τη συμμετοχή της στο MWC Barcelona.

Βέβαια, από την πρώτη συμμετοχή με ένα μικρό περίπτερο η Intracom Telecom διαθέτει πλέον ένα booth σε ένα εξαιρετικά κεντρικό σημείο και αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα brands όσον αφορά στον κλάδο του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στο μεγάλο ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας αγοράς των ψηφιακών τεχνολογιών.

Το booth της Intracom Telecom ήταν διαρκώς γεμάτο επισκέπτες τόσο από υφιστάμενους πελάτες όσο και από νέους, καθώς η ελληνική εταιρεία είναι από τις πλέον εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας μας. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο του MWC Βarcelona, ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας με την Wave1, έναν από τους κορυφαίους παρόχους μικροκυματικών (MW) τηλεπικοινωνιακών λύσεων στην Αυστραλία. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην προώθηση περισσότερων προϊόντων από τα υπερσύγχρονα συστήματα E-Band και MW της Intracom Telecom, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των εταιρικών συνδρομητών για προηγμένες ασύρματες λύσεις δικτύων σε όλη την ήπειρο.

Όσον αφορά στις λύσεις που παρουσιάστηκαν, στο booth της Intracom Telecom κεντρική θέση είχαν τα νέα προϊόντα της σειράς WiBAS για την ανάπτυξη δικτύων σταθερής ασύρματης πρόσβασης (fixed wireless access – FWA). Η καινούρια γενιά προσφέρει πραγματικές ταχύτητες λήψης δεδομένων (download) που φθάνουν στο 1 Gbps με το upload να κινείται στα επίπεδα των 500 Mbps. Η συγκεκριμένη σειρά αξιοποιείται ήδη από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους όπως η ιταλική EOLO, καλύπτοντας ανάγκες για ευρυζωνικές συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων σε περιοχές όπου τα σταθερά ασύρματα δίκτυα αποτελούν τη βέλτιστη λύση για παροχή ευρυζωνικότητας.

Η Intracom Telecom είναι από τις εταιρείες που ασχολούνται εδώ και αρκετά χρόνια με την αξιοποίηση λύσεων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και στο booth της στο φετινό MWC Barcelona υπήρχαν ουκ ολίγες παρουσιάσεις για ΑΙ εφαρμογές που βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση τηλεπικοινωνιακών υποδομών και όχι μόνο.

intracom_telekom_11.jpg

Η πιο ενδιαφέρουσα ήταν το Dynamic Datacenter Sizing (DDS), ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της πλατφόρμας NFV-RI που έχει σχεδιαστεί για να αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και να βελτιώνει την αξιοποίηση πόρων στα τηλεπικοινωνιακά κέντρα δεδομένων. Το DDS βελτιώνει περαιτέρω την ενεργειακή απόδοση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου σε διάφορα τμήματά του, συμπεριλαμβανομένου του mobile core. Αυτό που κάνει το DDS ξεχωριστό είναι η χρήση τεχνολογιών αιχμής βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη, για την προσαρμογή της χρήσης των υπαρχόντων πόρων σε πραγματικό χρόνο με βάση την προβλεπόμενη ζήτηση. Σε πρακτικό επίπεδο, το DDS έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του σε δοκιμές μεγάλης κλίμακας που έγιναν στις υποδομές δύο μεγάλων παρόχων υπηρεσιών cloud, μειώνοντας το κόστος έως και 30%, χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση και η σταθερότητα της υπηρεσίας.

Επιπλέον, η Intracom Telecom ανακοίνωσε την διάθεση της νέας κεραίας δύο συχνοτήτων με τεχνολογία ανίχνευσης Beam Tracking δυο διαστάσεων και διάμετρο 100 εκατοστών που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρία Fabbrica Italiana Antenne (FIA) Faini Telecommunication Systems Srl, θυγατρική του ομίλου στη Ιταλία με έδρα το Μιλάνο. Η Dual-Band κεραία λειτουργεί σε συχνότητες E-Band και Microwave (80 GHz & 6/13/15/18/23 GHz), ενσωματώνοντας δυνατότητες έξυπνης ανίχνευσης (Intelligent Beam Tracking) σε δύο διαστάσεις μαζί με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Dual-Band. Το εν λόγω χαρακτηριστικό δίνει τη δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να παρέχουν εξαιρετική διασυνδεσιμότητα ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ακόμη, η ελληνική εταιρεία παρουσίασε πρωτοποριακά ραδιοσυστήματα E-Band  και πιο συγκεκριμένα τα UltraLink-GX80 Dual και UltraLink-GX80 Advanced τα οποία επιτρέπουν στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να μεταδίδουν 5G δεδομένα αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Τα δύο νέα συστήματα προσφέρουν εξοικονόμηση χρήσης του φάσματος κατά 50% επιτυγχάνοντας ταχύτητες έως και 15 Gbit/s σε συμμετρικές υπηρεσίες, ακόμα και στο μεγαλύτερο εύρος καναλιού (2GHz), ενώ ταυτόχρονα υπερτερούν και στα υπόλοιπα υποστηριζόμενα μεγέθη καναλιών.