Η επίτευξη των στόχων των κάθε λογής επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρών, περνά πλέον μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, της διαδικασίας μέσω της οποίας η ψηφιακή τεχνολογία αποκτά κυρίαρχο ρόλο σε όλο το φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας, αλλάζοντας άρδην τον τρόπο λειτουργίας –και πολλές φορές, ακόμα και τη φύση- μίας εταιρείας. 

Μέσα από αυτή τη συνεχή αμφισβήτηση των υπαρχουσών πρακτικών και του status quo, η επιχείρηση οφείλει να πειραματιστεί και να δοκιμάσει νέες προτάσεις στην προσπάθειά της να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά της, ενισχύοντας κατά συνέπεια την κερδοφορία της.

Τάσεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική και η επαυξημένη πραγματικότητα ή τα AI, VR και AR όπως είναι γνωστές εν συντομία κατάφεραν μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα να συνδεθούν άρρηκτα με τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Για χρόνια αποτελούσαν το μέλλον της τεχνολογίας, αποτελώντας για τους περισσότερους σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο πλέον δίνουν δυναμικά το “παρών” μέσα από προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις, δηλώνοντας έτοιμες να αλλάξουν ριζικά την πραγματικότητά μας, τόσο σε B2B όσο και σε B2C επίπεδο.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στηρίζεται στην καινοτομία. Για να καταστεί ωστόσο εφικτή αυτή, είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός ευέλικτου, ανοιχτού και συνάμα ασφαλούς οικοσυστήματος, μέσα από το οποίο κάθε οργανισμός θα έχει την ευκαιρία να πειραματιστεί με νέες λύσεις, έτσι ώστε να προσφέρει απλούστερες και ισχυρότερες εμπειρίες στους πελάτες του. Την ίδια στιγμή, η ασφάλεια αποτελεί βασική συνθήκη για την επίτευξη όλων των ανωτέρω. Η αξιοπιστία κάθε λύσης μέσω ασφαλών υπηρεσιών ταυτοποίησης άλλωστε είναι αδιαπραγμάτευτη και “εκ των ων ουκ άνευ”.

Εδώ είναι που υπεισέρχεται η Samsung. Πρόκειται για τη μόνη εταιρεία που είναι σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που ξεκινούν από το υλικό (hardware) και περνούν στο λογισμικό (software) δημιουργώντας ένα ασφαλές οικοσύστημα με ευρείς ορίζοντες. Με τη φιλοσοφία της να στηρίζεται σε αρχές όπως η ευελιξία, η καινοτομία και η ασφάλεια, αλλάζει καθημερινά τον τρόπο που προσεγγίζουν την παραγωγική διαδικασία οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Συνδυάζοντας τα δεδομένα που αντλεί από τους κατασκευαστές, τους καταναλωτές και το ευρύ δίκτυο συνεργατών της, επαναπροσδιορίζει το τι είναι εφικτό για έναν οργανισμό.

picture2.jpg.bae566fb5729b56ba8777bcfc6b249e8.jpg

Συσκευές όπως το Galaxy Fold και το Galaxy Tab Active Pro είναι σχεδιασμένες ώστε να καλύψουν τα “θέλω” ακόμα και των πλέον απαιτητικών επαγγελματιών. Συνεργασίες με εταιρείες παγκοσμίου φήμης όπως οι Microsoft, Cisco και IBM έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία συσκευών και την ανάπτυξη τεχνολογιών που μερικά χρόνια πριν θα έμοιαζαν αδύνατες. Wi-Fi 6, Windows Virtual Desktop μέσω Samsung DeX και First Responders αποδεικνύουν του λόγου το αληθές –απόρροια και της ετήσιας επένδυσης ύψους $15 δισ. στο R&D από πλευράς Samsung.

Με το 90% των συσκευών της εταιρείας στις κατηγορίες των τηλεοράσεων, οικιακών συσκευών, smartphones και tablets να είναι έτοιμα για το Internet of Things, η έμφαση που έχει δοθεί στην ασφάλεια δεν έχει προηγούμενο. Οι λύσεις προστασίας της Samsung άλλωστε έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στη λειτουργία της εκάστοτε συσκευής, θωρακίζοντάς τη πλήρως. Το Knox SDK φροντίζει έτσι ώστε κάθε εφαρμογή και υπηρεσία να είναι απολύτως προστατευμένη, προκειμένου οι καταναλωτές να αποφύγουν τις δυσάρεστες εκπλήξεις, τη στιγμή που η συνεργασία της Samsung με τις γερμανικές κυβερνητικές υπηρεσίες, κυρίως με τη BSI και τους εταίρους της βιομηχανίας για την ανάπτυξη ενός mobile-enabled eID για ψηφιακές υπηρεσίες, εγγυώνται κορυφαία ασφάλεια.

picture3.jpg.b9afcf190a2ff6db7416d1caaece58d5.jpg

 Το κυνήγι της καινοτομίας όμως δεν εξαντλείται στα παραπάνω. Μέσα από τη διαρκή ανάπτυξη της πλατφόρμας SmartThings και της υπηρεσίας Bixby με το νέο πρόγραμμα SmartThings Device SDK Beta και τις ενισχυμένες λειτουργίες του Bixby Developer Studio, η Samsung κάνει άνοιγμα σε προγραμματιστές απ’ όλο τον κόσμο, προκειμένου να ξεπεράσουν τα όριά τους μέσα από πρωτότυπες και καινοτόμες λύσεις. Με το οικοσύστημά της άλλωστε να καλύπτει πλήθος λειτουργικών συστημάτων και περιβαλλόντων χρήστη (One UI 2, Tizen, Android κ.α.) οι προοπτικές μοιάζουν ανεξάντλητες.