Η Lakime είναι εδώ, κάνοντας την αγορά και την πώληση προϊόντων περισσότερο διασκεδαστική και συμφέρουσα από ποτέ -τόσο για τον πωλητή, όσο και για τον αγοραστή. Πού διαφέρει και γιατί ξεχωρίζει όμως;

«Κι άλλη πλατφόρμα online αγοραπωλησιών»; Ε, λοιπόν όχι, η Lakime (προφέρεται «λάκι μι», σαν να λέμε lucky me) δεν είναι μια ακόμα πλατφόρμα όπως όλες οι άλλες που κατά καιρούς έχετε δοκιμάσει. Δημιουργήθηκε το 2019 και o τρόπος λειτουργίας της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία «πιο δίκαιη λοταρία». Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πώς λειτουργεί

Σε μία τυπική πλατφόρμα αγοραπωλησιών, ο πωλητής θέτει την επιθυμητή τιμή για το προϊόν του με τον αγοραστή να πρέπει να καταβάλλει το ποσό αυτό προκειμένου να το αποκτήσει. Για να ολοκληρωθεί επιτυχώς μία πώληση επομένως, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να βρεθεί αγοραστής διατεθειμένος να καταβάλει το ζητούμενο ποσό.

Στη Lakime τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο πωλητής δημιουργεί δωρεάν την αγγελία του, με τους ενδιαφερόμενους να αγοράζουν κουπόνια, καταβάλλοντας ένα πολύ μικρό τμήμα της αξίας του εκάστοτε προϊόντος. Η Lakime κατόπιν διενεργεί κλήρωση από την οποία προκύπτει ο νικητής που παίρνει το προϊόν. Ο πωλητής ορίζει κατά την καταχώρηση της αγγελίας του τον συνολικό αριθμό των κουπονιών, καθώς και το πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση (είτε με τη διάθεση όλων των λαχνών, είτε σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα).

Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά διασκεδαστική, εύκολη και αξιόπιστη. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να παίξουν ένα παιχνίδι γνώσεων και μπορούν να αγοράσουν όσα κουπόνια θέλουν για το προϊόν της αρεσκείας τους -ακόμα και ένα! Αντιλαμβάνεστε φυσικά πως όσα περισσότερα κουπόνια αποκτήσουν, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουν να είναι εκείνοι οι νικητές. Τα δε deals που μπορεί να βρει κανείς, μόνο απαρατήρητα δεν περνούν! Με μόλις €1/κουπόνι μπορείτε π.χ. να διεκδικήσετε ένα PS5 ενώ με €1,86/κουπόνι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε δικιά σας μία GoPro Hero10 Black 5K.

Γιατί να πουλήσω στη Lakime;

Κατ’ αρχάς η χρήση της Lakime είναι δωρεάν: ακόμα κι αν καταχωρήσετε το προϊόν σας, η υπηρεσία δεν πρόκειται να σας χρεώσει το παραμικρό παρά μόνο όταν ολοκληρωθεί η πώληση (και σε αυτή την περίπτωση η προμήθεια είναι 10%). Πρακτικά, η ίδια η φύση της Lakime σας δίνει περισσότερες πιθανότητες να συγκεντρώσετε το ποσό που θέλετε για ένα προϊόν σας αφού αντί να αναζητάτε εκείνον τον έναν που θα το διαθέσει εξ ολοκλήρου, απευθύνεστε σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό.

Κάθε αγγελία ελέγχεται και εγκρίνεται από το προσωπικό της Lakime πριν βγει online για να διασφαλιστεί η σαφήνεια του περιεχομένου της και ως εκ τούτου η ασφάλεια των χρηστών της υπηρεσίας. Σε περίπτωση που δεν έχουν πωληθεί όλα τα κουπόνια στην ημερομηνία που όρισε ο πωλητής, τότε εκείνος είτε δέχεται την πώληση του προϊόντος του στην τιμή του συνόλου των πωληθέντων κουπονιών, είτε κρατά το προϊόν με τη Lakime να επιστρέφει στον νικητή το 70% των εσόδων.

Με την εγγύηση της Lakime

Εδώ εντοπίζεται και το μεγάλο πλεονέκτημα της πλατφόρμας. Κάθε κλήρωση πραγματοποιείται με την εγγύηση της Lakime: αν το προϊόν δεν είναι αυτό που περιγράφεται στην αγγελία ή αν ο νικητής δεν το λάβει ποτέ, τότε καταβάλλεται αποζημίωση που αντιστοιχεί στο 70% των εσόδων από τις πωλήσεις κουπονιών. Οι δε κληρώσεις είναι πλήρως αυτοματοποιημένες, γίνονται με χρήση πιστοποιημένου λογισμικού τρίτης εταιρείας και μεταδίδονται ζωντανά για απόλυτη διαφάνεια.

Πωλητές και αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία πώλησης των κουπονιών, ενώ έρχονται σε επικοινωνία μόνο μετά τη λήξη της αγγελίας και της ανάδειξης του νικητή. Η αγορά των κουπονιών γίνεται με χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας (η Lakime διαθέτει λογαριασμό εμπόρου και χρησιμοποιεί επεξεργαστή πληρωμής εγκεκριμένο από VISA και MasterCard), PayPal, Google Pay και Apple Pay. Η δε καταβολή των χρημάτων στους πωλητές γίνεται μέσω τραπεζικής μεταφοράς.

Win/win

Η Lakime είναι ο ορισμός του λεγόμενου «win/win situation». Ο πωλητής είναι σε θέση να συγκεντρώσει ευκολότερα το ποσό που επιθυμεί για το προϊόν του, με τον αγοραστή να έχει την ευκαιρία να κάνει δικό του το αντικείμενο των ονείρων του (smartphones, αυτοκίνητα, sneakers, ρολόγια, ποδήλατα, ακόμα και ακίνητα) καταβάλλοντας ένα μικρό τμήμα της τιμής του. Οι αγοραπωλησίες ποτέ δεν ήταν πιο διασκεδαστικές: δοκιμάστε τη Lakime και δε θα χάσετε!