Με μία από τις πιο δυναμικές παρουσίες στο φετινό MWC Barcelona, η Xiaomi ξεχώρισε τόσο για την παρουσίαση της νέας σειράς των κορυφαίων μοντέλων της (Xiaomi 13 series) όσο και για το γεγονός ότι συνεχίζει να ενισχύει το οικοσύστημα των «έξυπνων» προϊόντων της.

Το περίπτερο της Xiaomi στον εκθεσιακό χώρο της Fira Gran Via ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα και γι’ αυτό και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθος επισκεπτών. Ένας βασικός λόγος ήταν πως σε αυτό μπορούσες να δεις πως αξιοποιούνται τα προϊόντα της Xiaomi σε διάφορους χώρους του σπιτιού. Και εκτός αυτού. Γιατί πλέον αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο να προσφέρεις καινοτόμα και όμορφα προϊόντα αλλά θα πρέπει και αυτά να συνεργάζονται μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώνουν πραγματικά την καθημερινότητα των χρηστών τους.

Το αποκαλούμενο και οικοσύστημα από συσκευές είναι αυτό που προσδίδει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της Xiaomi καθώς η διασύνδεση των συσκευών βελτιώνει την καθημερινότητα μας. Στο κέντρο, βέβαια, αυτού του οικοσυστήματος βρίσκεται το smartphone, η συσκευή δηλαδή που αναλαμβάνει τον «συντονισμό» αυτού του οικοσυστήματος. Με τη Xiaomi να φέρνει στην ελληνική αγορά τη νέα σειρά Xiaomi 13, τα μοντέλα της οποίας είχαν, προφανώς, κεντρική θέση στο περίπτερο της στο MWC Barcelona.

Smartphones

Η σειρά αποτελείται από 3 μοντέλα, εκ των οποίων τα δύο κορυφαία (Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro) έχουν θέσει ως στόχο να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τραβάμε φωτογραφίες και video. Το σύστημα κάμερας που διαθέτουν και οι δύο συσκευές είναι σχεδιασμένο από την Leica και διαθέτουν επαγγελματικούς φακούς της τελευταίας, όπως και ειδικές εφαρμογές και χαρακτηριστικά που βελτιώνουν περαιτέρω την εμπειρία. Ειδικά, στο Xiaomi 13 Pro όπου η βασική κάμερα έρχεται με έναν υπερμεγέθη αισθητήρα IMX989, 1 ίντσας (!), όπως και με μια 75mm floating telephoto κάμερα, καθώς και έναν υπερευρυγώνιο φακό στα 14mm, το αποτέλεσμα είναι αρκούντως εντυπωσιακό. Σημειωτέον πως ο συγκεκριμένος αισθητήρας έκανε την πρώτη εμφάνιση του στο Xiaomi 12S Ultra, ένα concept smartphone που υπήρχε στο περίπτερο της Xiaomi και το οποίο έχει την επιπλέον δυνατότητα για προσθήκη φακών για μηχανές DSLR της Leica. Με τα αποτελέσματα, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά, να είναι εντυπωσιακά.

xiaomi_13series_14_1.jpg

Εξαιρετικής ποιότητα είναι και η κάμερα στο Xiaomi 13 με οπτικό ζουμ 0,6Χ μέχρι 3,2Χ μαζί με τηλεφακό στα 75mm. Και γενικότερα η αίσθηση από την κάμερα και στα δύο μοντέλα είναι κορυφαία χάρη και σε δυνατότητες όπως το σύστημα master-lens για εστιακό εύρος και βάθος αλλά και δυο διαφορετικά στυλ φωτογράφισης, το «Leica Authentic Look» και το «Leica Vibrant Look». Πέραν της κάμερας, τα δύο κορυφαία μοντέλα της Xiaomi έρχονται με τον νέο επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen 2 της Qualcomm και το σύστημα Surge της Xiaomi για τη διαχείριση της μπαταρίας και πολλά ακόμη «καλούδια».

Επίσης, πολύ καλή εντύπωση και αρκετό ενδιαφέρον συγκέντρωσε και το Xiaomi 13 Lite, το οποίο, προσφέρει εξαιρετική φωτογράφιση πορτρέτων και πολλές επιλογές για τους νεαρούς φωτογράφους.

Πέραν από τα smartphones

Όπως προαναφέραμε, η εμπειρία των χρηστών δεν περιορίζεται στο smartphone. Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Xiaomi, η οποία παρουσίασε στο πλαίσιο του MWC Barcelona μία σειρά από συσκευές με βασικό στόχο να βελτιώσουν την καθημερινή εμπειρία.
Όσον αφορά το «προσωπικό» οικοσύστημα μας, η Xiaomi έδειξε τα true wireless ακουστικά Xiaomi Buds 4 Pro. Ένα πολύ όμορφο από πλευράς σχεδιασμού ζευγάρι TWS αλλά και με εξαιρετική ποιότητα ήχου, όπως είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Το ίδιο ισχύει και για το Xiaomi Watch S1 Pro, το νέο smartwatch της εταιρείας που έρχεται με πολλές βελτιώσεις και πολύ πιο όμορφο σχεδιασμό σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

Το ενδιαφέρον με την Xiaomi είναι πως ακούει τους καταναλωτές της. Και αυτό γιατί τόσο τα Buds 4 Pro όσο και το Watch S1 Pro έρχονται με μεγάλη αυτονομία και δυνατότητες ταχύτατης φόρτισης. Για παράδειγμα, το Xiaomi Watch S1 Pro αντέχει μέχρι και 14 μέρες, ενώ με μια μόλις δεκάλεπτη φόρτιση έχετε στη διάθεση σας άλλες 2 μέρες χρήσης! Η «αντοχή» της μπαταρίας ίσως να είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» για τους χρήστες smartwatches.

Copy of xiaomi 13 scooter_4_1.jpg

xiaomi_watch_s1pro_5_1.jpg

Αν και το προϊόν που επιβεβαιώνει περισσότερο την άποψη ότι η Xiaomi «ακούει» είναι το Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra. H εταιρεία που άλλαξε την αγορά των ηλεκτρικών scooter φέρνει ένα μοντέλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε δύσκολες επιφάνειες χάρη στο προηγμένο διπλό σύστημα αναρτήσεων αλλά και τα μεγάλα αδιάτρητα και αυτοσφραγιζόμενα λάστιχα DuralGel 10 ιντσών της Xiaomi. Συν την μέγιστη ταχύτητα των 25 χλμ/ώρα και την αυτονομία των 70 χλμ. Μάλλον ήταν λογικό ότι το συγκεκριμένο προϊόν ήταν από τα πιο δημοφιλή στο περίπτερο της Xiaomi.

Πάντως, αυτό που διαφοροποίησε το περίπτερο της Xiaomi σε σχέση με τον ανταγωνισμό ήταν τα υπόλοιπα προϊόντα της, έχοντας δημιουργήσει ειδικούς χώρους. Δεν ήταν τυχαίο ότι το living room συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον με επισκέπτες να δοκιμάζουν τις τηλεοράσεις της Xiaomi ή να κάθονται στον καναπέ για να δοκιμάσουν τις «έξυπνες» λάμπες και τις υπόλοιπες συσκευές που συναντάμε εκεί. Ή επισκέφτηκαν την κουζίνα για να δουν το ψυγείο και τις υπόλοιπες «λευκές» οικιακές συσκευές της Xiaomi. Προφανώς, όλες έξυπνες και με δυνατότητα διασύνδεσης προκειμένου να βελτιώνουν περαιτέρω την εμπειρία χρήσης. Και για δύσκολες συνθήκες και περιοχές όπου δεν υπάρχει πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, η Xiaomi παρουσίαζε και έναν φορητό power station, το οποίο συνδεόταν με ένα ηλιακό πάνελ προκειμένου να μπορεί κανείς να έχει το δικό του οικοσύστημα διασυνδεδεμένων συσκευών οπουδήποτε και αν βρίσκεται και με οποιεσδήποτε συνθήκες.