Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, η καθημερινή μας ψυχαγωγία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα smartphones μας.

Πρόκειται άλλωστε για τις συσκευές που μας συνοδεύουν στις μετακινήσεις μας, που μας χαρίζουν στιγμές χαλάρωσης στο χάος του γραφείου, που μας συνοδεύουν σε κάθε έξοδο ανά πάσα ώρα και που μας ακολουθούν σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, από την κουζίνα και το σαλόνι –ακόμα κι όταν παρακολουθούμε τηλεόραση- μέχρι την τουαλέτα και βέβαια το υπνοδωμάτιο.

Με το smartphone να δηλώνει παρόν καθ’ όλη τη διάρκεια της καθημερινότητάς μας, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η ποιότητα της ψυχαγωγίας μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητές του.  Μια συσκευή τελευταίας τεχνολογίας κατασκευασμένη με τον χρήστη και τα “θέλω” του κατά νου, θα είναι αναμενόμενα σε θέση να προσφέρει μια περισσότερο απολαυστική και ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας –και το Xperia XZ3 της Sony έχει όλα τα φόντα για να τα καταφέρει.

Έχοντας ανακοινωθεί φέτος στην IFA του Βερολίνου, το Xperia XZ3 ενσωματώνει ένα εντυπωσιακό σύνολο λειτουργιών και δυνατοτήτων, προσφέροντας έτσι στον χρήστη άπλετες επιλογές ψυχαγωγίας και διασκεδάζοντάς τον όπου κι αν βρίσκεται εκείνος, όποιες κι αν είναι οι ανάγκες του.

Η premium εμπειρία μιας OLED οθόνης

picture1.jpg.cfdcba32e0ee5c193770e37b44de0c1c.jpg 

Σε ένα smartphone όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην οθόνη. Η ποιότητα, το μέγεθος και η ανάλυσή της είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της εμπειρίας που θα απολαύσει ο χρήστης στην περίπτωση του Xperia XZ3, οι προδιαγραφές δε θα μπορούσαν να ήταν καλτερες. Η TRILUMINOS οθόνη 18:9 των 6 ιντσών με τεχνολογία X-Reality και OLED πάνελ, θα σας χαρίσει μια απόλυτα κινηματογραφική εμπειρία, τη στιγμή που η QHD+ ανάλυση των 2880x1440 pixels θα σας προσφέρει εικόνες που θα σας καταπλήξουν με τη λεπτομέρειά τους. Το δε λεπτό της πλαίσιο σε συνδυασμό με τις κυρτές της γωνίες και την απουσία notch, θα κάνουν το όλο αποτέλεσμα ακόμα πιο εντυπωσιακό –και μάλιστα χωρίς να επηρεάζουν τη στιβαρότητα της συσκευής- επιτρέποντάς σας να εστιάσετε στο περιεχόμενό της.

Δεν αποτελεί υπερβολή αν κάποιος υποστηρίξει πως το Xperia XZ3 διαθέτει την καλύτερη οθόνη που έχουμε δει ως τώρα σε smartphone. Η πιστότητα των χρωμάτων δεν έχει προηγούμενο, το μαύρο είναι το βαθύτερο που έχουμε δει ενώ και οι λεπτομέρειες σε εικόνα και κίνηση αποτυπώνονται με αξιοζήλευτη ακρίβεια –απόρροια των 537 pixels ανά ίντσα, τη στιγμή που τα νέα iPhone “παίζουν” στα 458 και το Galaxy Note 9 στα 516 pixels ανά ίντσα. Αν δε, στα παραπάνω συνυπολογίσετε το HDR αλλά και τις αστείρευτες δυνατότητες παραμετροποίησης ανά εφαρμογή, τότε μιλάμε απλά για ό,τι καλύτερο για όλους εκείνους που αρέσκονται στην παρακολούθηση βίντεο μέσω YouTube, Netflix και άλλων πλατφορμών.

HDR είπατε; Αυτό που έχει η τηλεόρασή μου;

picture2.jpg.fd27265c2fc6e336b5347d29f3abdee2.jpg

Μάλιστα, HDR, αυτό που έχουν οι τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας! Το High Dynamic Range ή εν συντομία HDR αναφέρεται επί της ουσίας σε μία μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων που έχει τη δυνατότητα να αλλάζει δυναμικά. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ρεαλιστικότερη εικόνα με πολλά περισσότερα και πλουσιότερα χρώματα, αρτιότερο φωτισμό (ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε τόνου, δίχως να επηρεάζεται η συνολική φωτεινότητα της εικόνας) και μεγαλύτερο εύρος αποχρώσεων. Οι τηλεοράσεις με HDR χαρακτηρίζονται από καθαρότερο λευκό, βαθύτερο μαύρο και σημαντικά μεγαλύτερη ποικιλία τόνων.

Κάτι τέτοιο λοιπόν ισχύει και με την οθόνη του XZ3. Για την ανάπτυξη του OLED πάνελ της εξ άλλου, έχουν εργαστεί οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις κορυφαίες τηλεοράσεις Bravia, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους –κάτι που το Xperia XZ3 εξαργυρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το δε HDR περιεχόμενο αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες της οθόνης της συσκευής, με τη φωτεινότητα να είναι εξωπραγματική και το βάθος των χρωμάτων ανώτερο από αυτό οποιασδήποτε άλλης οθόνης, “απογειώνοντας” την παρακολούθηση σχετικών βίντεο.

Ο παράδεισος του Netflix

picture3.jpg.106ef3a5a3ccee9ff75d7e9f92a44ea0.jpg

Με βάση τα παραπάνω, αντιλαμβάνεστε ότι το streaming περιεχομένου από το Netflix, το YouTube, το Amazon Prime ή όποια άλλη υπηρεσία προτιμά κανείς στο Xperia XZ3 αποκτά άλλη αίγλη. Σε αυτό βέβαια, πέραν της οθόνης, έχουν βάλει το… χεράκι τους και τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία S-Force Front Surround –διότι καλή η εικόνα, όμως την ατμόσφαιρα τη δημιουργεί ο ήχος. Τα ηχεία της συσκευής βρίσκονται στο επάνω και το κάτω μέρος της πρόσοψής της και σε συνδυασμό με την τεχνολογία Dolby Atmos, δημιουργούν μια απόλυτα επιβλητική εμπειρία, με την “εμβύθιση” του θεατή να γίνεται σε χρόνο-μηδέν.

Για όσους πάλι δεν είναι σε θέση να αυξήσουν την ένταση του ήχου των ηχείων της συσκευής στο max, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης ακουστικών, ενσύρματα μέσω της USB Type-C θύρας του XZ3 ή ασύρματα μέσω Bluetooth.

Το gaming κάνει level up

Ψυχαγωγία δεν είναι όμως μόνο τα βίντεο ή η μουσική. Το mobile gaming κερδίζει διαρκώς έδαφος με τις μεγαλύτερες εταιρείες στη βιομηχανία των video games να λανσάρουν πλέον τους τίτλους τους και στις mobile πλατφόρμες –τελευταία η Blizzard με το Diablo Immortal, το επόμενο “επεισόδιο” της πασίγνωστης σειράς της το οποίο αντί για υπολογιστές, θα κυκλοφορήσει σε κινητά τηλέφωνα. Τι κάνει λοιπόν το XZ3 στο gaming;

picture4.jpg.804464fdea208a73aa1fca8a84abe521.jpg

 
Οι επιδόσεις της συσκευής εδώ είναι για… high score! Δεν είναι μόνο η εκπληκτική TRILUMINOS οθόνη για την οποία τα είπαμε παραπάνω ή ο πανίσχυρος Snapdragon 845 που πλαισιώνεται από 4 GB RAM –χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν στο smartphone άψογες επιδόσεις, όποιο παιχνίδι κι αν δοκιμάσετε να τρέξετε, από Minecraft και Asphalt 9 μέχρι PUBG Mobile και Modern Combat 5. Το Xperia XZ3 διαθέτει και σύστημα δυναμικής δόνησης το οποίο περνά την εμπειρία gameplay κάθε παιχνιδιού σε άλλο επίπεδο –σαν να παίζατε σε μια παντοδύναμη φορητή κονσόλα!
Xperia XZ3: συνώνυμο της ψυχαγωγίας

Το Xperia XZ3 δεν υπόσχεται απλά να διασκεδάσει τον χρήστη αλλά είναι σε θέση να του προσφέρει μια πρωτόγνωρη και απολαυστική εμπειρία ψυχαγωγίας όπου κι αν βρίσκεται εκείνος. Όποιο κι αν είναι το “thing” του, από το streaming περιεχομένου και την αναπαραγωγή των αγαπημένων του κομματιών στο repeat, μέχρι το gaming μέχρι τελικής πτώσεως, το νέο μέλος της οικογένειας smartphones της Sony θα καλύψει τα “θέλω” του και με το παραπάνω.