Από τους κατασκευαστές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών στο MWC είναι η TCL.

Και το φετινό MWC Barcelona να μην αποτελεί εξαίρεση με την TCL να παρουσιάζει νέα προϊόντα που προσφέρουν έναν κορυφαίο συνδυασμό τιμής προς επιδόσεις αλλά και καινοτομίες που αποσπούν βραβεία και δείχνουν το δρόμο για το πως θα εξελιχθεί ο κλάδος των ψηφιακών τεχνολογίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο περίπτερο της TCL στο Fira Gran Via της Βαρκελώνης ξεχώριζε ο χώρος όπου ήταν συγκεντρωμένα τα βραβεία που έχει πάρει η εταιρεία τους τελευταίους μήνες. Με πιο πρόσφατο αυτό για το Best Connected Consumer Device  στα  Global Mobile Awards (GLOMO) του MWC 2023 που απέσπασα τα TCL NXTWEAR S XR. Για όσους δεν τα γνωρίζουν, τα TCL NXTWEAR S είναι ένα ζευγάρι γυαλιών mixed reality που προσφέρουν ένα εκτεταμένο περιβάλλον προβολής, ισοδύναμο με την παρακολούθηση μιας οθόνης 130-ιντσών τέσσερα μέτρα μακριά, με διπλές οθόνες Micro OLED 1080p που παρέχουν έναν ιδιωτικό, υψηλής ποιότητας χώρο προβολής. Και όταν τα δοκιμάσεις παίρνεις μία γεύση από το τι έρχεται στο μέλλον.

Όπως σημείωνε στους Έλληνες δημοσιογράφους ο Stefan Streit, chief marketing officer της TCL Communication, ο όμιλος της TCL έχει αναπτύξει πολλές τεχνολογικές καινοτομίες αλλά περιμένει την κατάλληλη περίοδο και τις συνθήκες εκείνες της αγοράς που θα της επιτρέψουν να διαθέσει προϊόντα σε προσιτά για όλους τιμές. Γι’ αυτό και περιμένουμε με αγωνία πότε η TCL θα ξεκινήσει την εμπορική διάθεση των RayNeo X2, των γυαλιών AR της, τα οποία υπήρχαν μεν στο περίπτερο αλλά δεν μπορούσε να δοκιμάσει το κοινό. Εμείς τα δοκιμάσαμε, όμως, και η εμπειρία ήταν εντυπωσιακή. Ιδίως το demo που σου επέτρεπε να συνομιλείς με κάποιον που μιλά κινέζικα χωρίς να γνωρίζεις κινέζικα! Η ειδική εφαρμογή που ήταν ενσωματωμένη προσέφερε τη δυνατότητα γραπτής μετάφρασης στο κάτω μέρος της οθόνης και η εμπειρία ήταν το λιγότερο διαφορετική.

tcl_tablets_7_1.jpg

TCL_NXTPaper_Phone_4_1.jpgTCL_NXTPaper_Phone_4_1.jpg

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και τεχνολογίες που η TCL έχει ήδη ξεκινήσει να προωθεί στην αγορά. Όπως το NXTPAPER, την έκδοση 2.0 του οποίου παρουσίαζε στο MWC Barcelona και το οποίο είναι ιδανικό για όσους χρησιμοποιούν για πολλές ώρες μία οθόνη φορητής συσκευής. Δηλαδή, όλους μας. Χάρη στις καινοτομίες software και hardware, το TCL NXTPAPER 2.0 είναι έως και 150% φωτεινότερο από το πρωτότυπο. Εκθαμβωτικό με έως και 500 nits, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν κρυστάλλινη ευκρίνεια οθόνης ακόμη και κάτω από τον πιο λαμπερό ήλιο, κάνοντας τη χαλάρωση έξω με την τελευταία ταινία, απολαυστική. Αυτή η φωτεινότητα επιτυγχάνεται, υπερβαίνοντας τα επίπεδα TÜV στην μείωση της μπλε ακτινοβολίας, διατηρώντας παράλληλα τα πραγματικά χρώματα και τη βαθιά αντίθεση στις εικόνες στις οθόνες του.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έρχεται ενσωματωμένη στο TCL NXTPAPER 11, ένα tablet που πέραν από την κορυφαία οθόνη του διαθέτει ουκ ολίγες λειτουργίες και δυνατότητες που το καθιστούν μία εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα tablet για καθημερινή και πολύωρη χρήση. Η συσκευή έρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά τον Μάιο με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα 259 ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην αγορά των tablets.

Για όσους πάντως θέλουν ένα tablet για κινηματογραφική θέαση η TCL παρουσίασε το TCL TAB 11 (στα 229 ευρώ η τιμή του), το οποίο χάρη στην αναλογία οθόνης-προς-σώμα 85% και την τεχνολογία TCL NXTVISION, προσφέρει όμορφη ποιότητα εικόνας με μείωση του μπλε φωτός για την προστασία της υγείας των ματιών.

408_1.jpg

TCL_406_11-2_2.jpg TCL_tablets_11_1.jpg

Φυσικά, δεν γινόταν η TCL να μην παρουσιάσει και μία σειρά από νέα smartphones. Η εταιρεία είχε στον εκθεσιακό χώρο της τα νέα μοντέλα της που περιλάμβαναν τα TCL TCL 406, TCL 403, TCL 40 R 5G, TCL 40SE, TCL 408 και TCL 405. Ενδεχομένως, η πιο ενδιαφέρουσα πρόταση να είναι το TCL 403, ένα smartphone με αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες μίας μεγάλης μερίδας χρηστών με την τιμή πώλησης του να είναι στα 79,90 ευρώ!

Γενικότερα, η TCL ακολουθεί τη φιλοσοφία της προσφοράς συσκευών με εξαιρετικά χαρακτηριστικά σε προσιτές τιμές. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα μοντέλα της έρχονται με κάμερα όπου η ανάλυση φθάνει στα 50 MP αλλά η τιμή δεν ξεπερνά τα 200 – 250 ευρώ. Και προσφέρει ακόμη και 5G συσκευή  (TCL 40 R 5G) σε αυτά τα επίπεδα τιμών, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγορά.