Το καλό σήμα και τα απεριόριστα δεδομένα με €10,90 για έναν ολόκληρο μήνα, έκαναν τις οικογενειακές διακοπές ενός συντάκτη του Insomnia αξέχαστες! Ελάτε να δούμε πώς.

Διακοπές. Η περίοδος που πολλοί από εμάς λέμε ότι «θα ξεφύγουμε απ’ όλους και απ’ όλα», όχι ακριβώς επειδή το θέλουμε αλλά διότι δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς. Ο πονοκέφαλος των περιορισμένων δεδομένων ή του προβληματικού δικτύου (ή τέλος πάντων ένας συνδυασμός των δύο) μας αναγκάζει εν τέλει να παριστάνουμε τους ερημίτες για όσο διαρκεί η κύρια καλοκαιρινή μας απόδραση, μία κατάσταση που σε πολλούς δεν φαίνεται καθόλου ελκυστική πια. Τον ίδιο προβληματισμό είχα κι εγώ, έχοντας κανονίσει δύο εβδομάδες διακοπών νωρίς-νωρίς φέτος στη Σέριφο και πάνω που είχα αρχίσει να συνηθίζω στην ιδέα, η καλοκαιρινή προσφορά της COSMOTE ήρθε ως μάννα εξ ουρανού.

Ενεργοποίησα χωρίς πολλά-πολλά το έξτρα πακέτο μέσω του COSMOTE app (εσείς μπορείτε να το κάνετε και μέσα από το WHAT’S UP app) δυο-τρεις μέρες πριν την αναχώρησή μου από το λιμάνι του Πειραιά. Η διάρκειά του ήταν για έναν μήνα (30 ημέρες), κάτι που σήμαινε ότι με κάλυπτε και για μετέπειτα μίνι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Ακόμα κι αυτό να μη συνέβαινε πάντως (π.χ. όλο και κάπου θα πάμε τον Αύγουστο), προσφέρεται δυνατότητα επαναγοράς (για έξτρα μήνα) με διάρκεια προσφοράς έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου. Το κόστος του deal είναι στα €10,90 μόλις, ένα χαμηλό ποσό που φαίνεται να μην επηρεάζει το budget των διακοπών, όσο «σφιγμένη» κι αν είναι η κατάσταση.

image.jpeg

Η διαφορά στην όλη εμπειρία φάνηκε από την πρώτη κιόλας μέρα: απεριόριστη πρόσβαση στο αγαπημένο μας περιεχόμενο όπου κι αν βρισκόμασταν. Με πληθυσμιακή κάλυψη 5G άνω του 85% και 4G πάνω από 99%, το δίκτυο της COSMOTE μας επέτρεψε να streamάρουμε παιδικές σειρές, βίντεο και μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, στο δωμάτιο, την παραλία, τα μαγαζιά και το πήγαινε-έλα (το γυρίσαμε όλο το νησί, από τον Σωτήρα και το Μεγάλο Λιβάδι, ως τη Συκαμιά και τον Πλατύ Γιαλό). Τέρμα το άγχος και οι διαρκείς έλεγχοι των δεδομένων, τέρμα και οι συμβιβασμοί με χαμηλότερη ποιότητα βίντεο λόγω σήματος. Υπήρχαν περιπτώσεις που τα παιδιά χρησιμοποιούσαν αμφότερα τα tablets τους και οι ταχύτητες που απολάμβαναν ήταν εφάμιλλες μ’ εκείνες του Wi-Fi στο σπίτι. Μόνιμη ψυχαγωγία και άρα περισσότερος χρόνος χαλάρωσης για μας τους μεγάλους.

Όχι ότι εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε την… άπλα των απεριόριστων δεδομένων -κάθε άλλο! Κατ’ αρχάς επιτέλους βρήκαμε τον χρόνο που ψάχναμε εδώ και μήνες για να παρακολουθήσουμε τα επεισόδια των σειρών που… χρωστούσαμε μέσω COSMOTE TV. Σε πολύ καλή ποιότητα, σαν να τα βλέπαμε στο σαλόνι του σπιτιού, καθίσαμε αναπαυτικά μπροστά στο tablet μας και του δώσαμε να καταλάβει! Το έτερο ήμισυ ασχολήθηκε με ταινίες και ντοκιμαντέρ ως επί το πλείστον. Εγώ δε, είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω φιλικούς αγώνες εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου (όπως θα έκανε κάθε λάτρης του ποδοσφαίρου που σέβεται τον εαυτό του) και να κάνω catch up με τις σημαντικότερες εξελίξεις της χρονιάς στο αγαπημένο μου NBA.

image.jpeg

Ξαναγυρνάω στα παιδιά τα οποία έζησαν τις καλύτερες διακοπές της ζωής τους και ο λόγος ήταν τα video games! Θυμάμαι στην περίπτωσή μου, ως πιτσιρίκι, το Game Boy με είχε σώσει ουκ ολίγα καλοκαίρια. Οι καιροί έχουν αλλάξει φυσικά και πλέον η πιτσιρικαρία «λιώνει» στο Fortnite και το Apex Legends, δύο online τίτλοι οι οποίοι απαιτούν «σοβαρό» δίκτυο -σε ό,τι έχει να κάνει τόσο με ταχύτητες, όσο και με latency- προκειμένου ο παίκτης να έχει ρεαλιστικές πιθανότητες για κάτι καλό. Ε, δεν ακούστηκε ούτε ένα παράπονο! Ακόμα κι όταν και οι τέσσερις (δύο γονείς, δύο παιδιά) χρησιμοποιούσαμε ενεργά τα δεδομένα μας, δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα αφού οι απαιτήσεις και τα «θέλω» μας καλύφθηκαν στο έπακρο.

Οι διακοπές πάντως είχαν και τις… αναποδιές τους αλλά με τα κατάλληλα «όπλα» όλα λύνονται. Εξηγούμαι: ήταν Τρίτη πρωί, εγώ λιαζόμουν στην Ψιλή Άμμο, όταν το Slack πήρε φωτιά. Στο γραφείο είχαν πρόβλημα και ο μόνος που μπορούσε να βάλει τους πάντες σε μια σειρά προκειμένου αυτό να λυθεί ήμουν εγώ (#poor_me). Το κινητό έγινε σε μια στιγμή hotspot και το tablet με μετέφερε για ένα κρίσιμο δίωρο στο γραφείο, δίνοντάς μου πρόσβαση σε emails και έγγραφα και -κυρίως- φέρνοντάς με μέσω Zoom πιο κοντά με τους συναδέλφους μου. Άφησα επίτηδες το background ως είχε αλλά χάρη την άνεση που μου προσέφεραν τα απεριόριστα δεδομένα- ήμουν σε θέση να τους συντονίσω και κάπως έτσι να δώσω λύση (τσίμπησα και μία μέρα in leu για την επέμβασή μου).

Οι φετινές διακοπές ήταν πιθανότατα οι καλύτερες που έχουμε κάνει ως οικογένεια. Ο λόγος είναι απλός: ξεφύγαμε όχι από την καθημερινότητά μας αλλά από τα στοιχεία της που πραγματικά θέλαμε να αφήσουμε πίσω μας. Οι αγαπημένες μας δραστηριότητες, το περιεχόμενο που λατρεύουμε, οι ασχολίες που γεμίζουν τον χρόνο μας, ήταν εκεί έτσι ώστε να μας χαρίσουν δυο ευχάριστες βδομάδες χαλάρωσης.

Best summer ever!