Το φετινό Black Friday είναι προ των πυλών και η vivo δίνει βροντερό παρών, με δύο εκπληκτικά smartphones που πρόσφατα έκαναν ντεμπούτο στη χώρα μας.

Μάλιστα, το ένα από αυτά είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς μόλις «ρίχτηκε» στην αρένα, λανσάροντάς το εντός της Black Friday, αλλά και λόγω τιμής «δυναμίτη» που το κάνει ολοένα πιο απίστευτο στα μάτια μας. Είναι γεγονός βέβαια, ότι οι συσκευές του κορυφαίου κατασκευαστή smartphoneτης Κίνας διακρίνονται για τις επιδόσεις τους κυρίως στον τομέα της κάμερας, όπου ακόμη και συσκευές της μεσαίας κατηγορίας αποδίδουν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από το αναμενόμενο για τα «κυβικά» τους. Ακόμη κι αν κοιτάξουμε πέρα από τη φωτογραφία, τα vivo smartphones διαθέτουν εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και αξιόπιστα υψηλές επιδόσεις συνολικά, κάνοντάς τις συσκευές ιδανικές για πολλές χρήσεις.

Φυσικά, αναρωτιέσαι για ποια δύο… εκλεκτά smartphones της vivo μιλάμε. Το πρώτο - ‘’hero product’’ της vivo Black Friday - είναι το vivo Y35 και το δεύτερο «διαμάντι» είναι το vivo Y22S (4/64), δύο συσκευές της σειράς Y που ανήκουν στην κατηγορία των mid-range και… θα ταράξουν τα νερά. Αν πάλι, αναρωτιέσαι γιατί, διάβασε παρακάτω!

Y35: Ξεδίπλωσε τη δημιουργικότητά σου!

Από το παιχνιδιάρικο χρώμα Golden Dawn έως το πιο λιτό Starlit Blue, το Y35 δείχνει τις διαθέσεις του με το πρώτο βλέμμα. Στην όμορφα σχεδιασμένη πλάτη του εντοπίζονται τρεις κάμερες με φανταστικές δυνατότητες, έτοιμες να τις χρησιμοποιήσεις τόσο σε πρωινές όσο και σε βραδινές λήψεις με την ίδια ευκολία και ποιότητα αποτελέσματος.

image.jpeg.b909ce9ddc9fd2da42f10b678a67dc26.jpeg

Η βασική κάμερα των 50MP αναλαμβάνει τον μεγαλύτερο φόρτο των φωτογραφίσεων, αφενός διότι είναι πολύ ευέλικτη, αφετέρου γιατί τα αποτελέσματά της συναρπάζουν. Διαθέτει μεγάλο αισθητήρα και διάφραγμα f/1.8, που σημαίνει πως μπορεί να αιχμαλωτίζει πολύ φως κι αυτό να αποτυπώνεται στις ευκρινείς, φωτεινές και καθαρές λήψεις που παράγει μετά το «κλικ».

Τα οφέλη του αισθητήρα φαίνονται και τη νύχτα, αφού οι νυχτερινές φωτογραφίες είναι φωτεινές και κρατούν τον θόρυβο όσο χαμηλότερα γίνεται, για εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι λήψεις πορτρέτου που γίνονται με την οπίσθια κάμερα των 2MP, η οποία θολώνει με πολύ φυσικό τρόπο το παρασκήνιο κι αφήνει το βασικό θέμα της εικόνας να λάμψει και οι λεπτομέρειες να διατηρηθούν ακέραιες. Μάλιστα, με το εφέ bokeh flare οι πηγές φωτός στο παρασκήνιο γίνονται εντονότερες και χαρίζουν μοναδική όψη στην κάθε φωτογραφία.

Η κάμερα macro φωτογραφίζει από μόλις τέσσερα εκατοστά απόστασης από το θέμα, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να αποτυπώσεις με μοναδικό τρόπο λεπτομέρειες και θέματα από πολύ κοντά. Μικροσκοπικά αντικείμενα ή λήψεις από μόλις μερικά εκατοστά μακριά μπορούν να αποκτήσουν νέα διάσταση και να ξεχωρίσουν, αρκεί να αφήσεις τη δημιουργικότητά σου να πάρει τα… ηνία.

Κι αν χρειαστεί να κάνεις μια βιντεοκλήση ή να τραβήξεις μια selfie, τότε η μπροστινή κάμερα των 16MP θα ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες σου. Σου δίνει την επιλογή να χρησιμοποιήσεις λογισμικό Face Beauty για να βελτιώσεις τις υφές του δέρματος και ορισμένα στοιχεία της εικόνας, ώστε να λάβεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με μια απλή επεξεργασία που θα τρέξει αυτόματα και απρόσκοπτα.

image.jpeg.77306ec643cad7d04303744d7000c969.jpeg

Η οπίσθια κάμερα δείχνει τις δυνάμεις της και στην καταγραφή βίντεο, ενσωματώνοντας ηλεκτρονικό σταθεροποιητή εικόνας για να μειώσει τα είδωλα όταν τραβάς βίντεο. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι καθαρό και σταθερό, εστιάζοντας ξεκάθαρα εκεί που πρέπει κι αφαιρώντας ανεπιθύμητα κομμάτια χωρίς να απαιτείται επεξεργασία από εσένα. Τα καλά του Face Beauty, επίσης, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και στη λειτουργία βίντεο ώστε να έχεις τα ίδια αποτελέσματα τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο.

Το σύνολο ολοκληρώνεται με μια απολαυστική οθόνη 6.58” ανάλυσης FHD+ με υψηλό ρυθμό ανανέωσης 90Hz, κάτι που δύσκολα συναντάται στην κατηγορία αυτή. Επιπλέον, με 8GB RAM και τον Snapdragon 680, υπόσχεται αξιόπιστες επιδόσεις σε καθημερινή βάση. Το «κερασάκι» είναι μια μεγάλη μπαταρία 5000mAh που υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 4W, για να μην μένεις ποτέ χωρίς ενέργεια. Μέσα σε μόλις 34 λεπτά, ξαναγεμίζει έως το 70% και μέσα σε 15 λεπτά μόνο, γεμίζει αρκετά για να προσφέρει μερικές ώρες χρήσης ακόμη.

Κι όλα αυτά; Σε τιμή έκπληξη: μόλις 199,90€!

Y22S (4/64): Άψογη κάμερα, προσιτή για όλους!

Το «μικρό αδερφάκι» του παραπάνω smartphone, είναι το vivo Y22s (4/64), το οποίο θα συμμετέχει επίσης στην προσφορά για τη Black Friday. Είναι εξοπλισμένο με τριπλό σύστημα κάμερας, διαθέτοντας μια ισχυρή βασική κάμερα με αισθητήρα 50MP και διάφραγμα f/1.8, απολαμβάνοντας δηλαδή φωτεινές και καθαρές φωτογραφίες με πολύ καλή διατήρηση λεπτομέρειας. Φυσικά, τα ίδια ισχύουν και για τις νυχτερινές λήψεις, όπου τα καταφέρνει περίφημα και δη για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Περνώντας στην μπροστινή κάμερα των 8MP, θα παρατηρήσει κανείς τα ίδια βασικά στοιχεία: φωτεινές και ζωηρές εικόνες, με όμορφα αποτελέσματα πρωί και βράδυ.

image.png.89a1533606d1b78312cfc823f2164d17.png

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι οι επιδόσεις του σε λήψεις με bokeh, αφού θολώνει απαλά το background χωρίς να χαλάει το περίγραμμα του ατόμου που φωτογραφίζεις, δημιουργώντας ένα φυσικό αποτέλεσμα εφάμιλλο με μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR.Κι αν προσθέσουμε και τη δυνατότητα χρήσης Face Beauty, που ομαλοποιεί την εμφάνιση του δέρματος κι άλλων στοιχείων του προσώπου, τότε τα αποτελέσματα μπορούν να δείχνουν εξαιρετικά με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια από πλευράς σου.

Το «πακέτο» της κάμερας ολοκληρώνει ο φακός που διαχειρίζεται τη μακροφωτογραφία, δηλαδή τη δυνατότητα να φωτογραφίζεις από πολύ κοντά οτιδήποτε θελήσεις. Ανάδειξε τις λεπτομέρειες στη σύνθεση ενός ρούχου, απαθανάτισε μια σταγόνα που κυλάει σε ένα φύλλο ή βάλε ένα μικρό έντομο να πρωταγωνιστήσει στη λήψη σου – η φαντασία σου είναι το κλειδί.

Σε γενικότερο πλαίσιο, η οθόνη 6.55” έρχεται με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz, άνω του συνηθισμένου για την κατηγορία. Διαθέτει επίσης Eye Protection για να προστατεύει τα μάτια όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη χρήση, ενώ το μέγεθός της κάνει το κινητό ιδανικό τόσο για χρήση με ένα χέρι όσο και για παρακολούθηση βίντεο. Επιπλέον, το κινητό εξοπλίζεται με 4GB RAM και τον επεξεργαστή Snapdragon 680, ένας καλός συνδυασμός για καθημερινή χρήση όπως σερφάρισμα στο ίντερνετ, χρήση εφαρμογών social media ή άλλων παρόμοιων apps, αλλά και για δυνατά αποτελέσματα σε επίπεδοgaming.

image.jpeg.76b881348e1dad168641cc1b05373122.jpeg

Με μπαταρία 5000mAh και ταχεία φόρτιση στα 18W, είναι βέβαιο πως θα υποστηρίζει με άνεση την κάθε σου ημέρα και θα βρίσκεται δίπλα σου όποτε χρειαστεί. Δεν είναι μόνο η μεγάλη μπαταρία που του χαρίζει μεγάλη αυτονομία, αλλά ένας συνδυασμός επεξεργαστή και λογισμικού που συνεργάζεται με αυτή, για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα. Αν εξαντληθεί τόσο πολύ η μπαταρία και χρειαστεί φόρτιση, τότε μέσα σε 70 λεπτά θα έχει ανακτήσει το 70% της ενώ με μόλις 15 λεπτά στην πρίζα, χαρίζει μερικές ώρες χρήσης για στιγμές έκτακτης ανάγκης.

Φυσικά, και το vivo Y22S (4/64) κάνει την έκπληξη και διατίθεται στην εξαιρετική τιμή των 169,90€

Τι άλλο θες για να πειστείς; Γιατί αυτή η Black Friday έχει την υπογραφή... vivo!