Η κατηγορία των mid-range smartphones έχει γίνει η πιο δελεαστική για τον μέσο χρήστη, αφού προσφέρει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ κόστους και επιδόσεων.

Εκεί, υπάρχει πλέον μια συσκευή που τραβάει τα βλέμματα: το vivo Y22s. Η νέα συσκευή της vivo κάνει ντεμπούτο στη χώρα μας και φέρνει έναν άψογο συνδυασμό κάμερας, δύναμης και αυτονομίας σε δελεαστική τιμή.

Δύναμη για όσα χρειαστείς

Το vivo Y22s εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή Snapdragon 680 της Qualcomm, πλαισιωμένος από 6GB μνήμης RAM και με εσωτερική μνήμη 128GB για να αποθηκεύεις άπειρες φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και ό,τι άλλα αρχεία χρειαστεί. Ο εσωτερικός χώρος μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας μνήμης έως 1TB για να χωρέσεις ακόμη περισσότερα, χιλιάδες αρχεία κάθε είδους, από επαγγελματικά έγγραφα μέχρι φωτογραφίες που δεν θέλεις να αποχωρίζεσαι ποτέ.

Πέραν της δύναμης του επεξεργαστή, το Ultra Game Mode προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία μέσα στο παιχνίδι, επιτρέποντάς σου να κάνεις ρυθμίσεις που θα σε αφήσουν να συγκεντρωθείς σε αυτό χωρίς περισπασμούς, βελτιστοποιώντας την απόδοση του κινητού για να απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

Φυσικά, η δύναμη αυτή περισσεύει σενάρια καθημερινής χρήσης, αφού το κινητό μπορεί να διαχειριστεί πολλαπλά παράθυρα ταυτόχρονα γυαλί για να δουλεύεις με άνεση όσες εφαρμογές χρειάζεσαι, χωρίς περιορισμούς. Το vivo Y22s χρησιμοποιεί τη λειτουργία Extended RAM 3.0 για να μετατρέπει αχρησιμοποίητο αποθηκευτικό χώρο σε αξιοποιήσιμη μνήμη, προσφέροντας καλύτερες επιδόσεις χωρίς κανένα μειονέκτημα.

image.jpeg.96b01005b716e77912dd719268bf9a03.jpeg

Ακόμη και στην κατασκευή του κινητού, η λέξη «δύναμη» αρκεί για να περιγράψει πολλά. Διαθέτει σώμα με πιστοποίηση IPX4 για νερό και IP5X για σκόνη, καθιστώντας το ανθεκτικό ενάντια και στα δύο για να το έχεις παντού μαζί σου χωρίς άγχος ή φόβο για ένα πιθανό μικροατύχημα. Διάλεξέ το σε φανταχτερό Summer Cyan ή κλασικό Starlit Blue και συμπλήρωσε λίγο από το δικό σου στυλ για τον τέλειο συνδυασμό!

Οθόνη που θα λατρέψεις

Σήμερα, τα smartphones μας είναι πολλά περισσότερα από απλά κινητά. Βλέπουμε βίντεο και ταινίες, διαβάζουμε βιβλία, παίζουμε παιχνίδια – όλα αυτά γίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα και απολαυστικά όταν η οθόνη τα «κολακεύει». Πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη για να βλέπουμε με άνεση, αλλά όχι τεράστια γιατί μιλάμε για κινητό, κάτι που μπαίνει στην τσέπη.

Οπότε, το vivo Y22s ισορροπεί μεταξύ των δύο, βρίσκοντας ένα πολύ καλό ενδιάμεσο σημείο, με οθόνη 6.55” που μπορεί να χωρέσει πολλά όμως δεν δίνει υπερβολικό όγκο στη συσκευή. Στην επάνω πλευρά της, η selfie κάμερα κρύβεται διακριτικά χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο ενώ τα περιμετρικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα λεπτά.

image.jpeg.a537d44780696800003634249c0182a9.jpeg

Η ανάλυση φτάνει σε επίπεδο HD+, για να εκμεταλλεύεται το μέγεθος της οθόνης προσφέροντας ποιοτική, καθαρή εικόνα δίχως μεγάλη κατανάλωση κι επιπλέον φόρτο στη μπαταρία. Επίσης, διαθέτει υψηλό ρυθμό ανανέωσης 90Hz, κάνοντας κάθε κίνηση να φαίνεται πολύ ομαλή, από την κύλιση μέσα σε μια σελίδα έως τα παιχνίδια. Πέραν του πόσο καλύτερα δείχνουν όλα εν κινήσει, τα μάτια καταπονούνται λιγότερο.

Μιλώντας για αυτό, διαθέτει και λειτουργία προστασίας ματιών για τις βραδινές ώρες ή όταν η κούραση είναι αρκετή γενικότερα, ώστε να χρησιμοποιείς το κινητό με όσο το δυνατόν λιγότερη καταπόνηση για τα μάτια.

Απαθανάτισε κάθε στιγμή που αξίζει

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις κάμερες θα βρεις στην πλάτη του vivo Y22s, όλες εξυπηρετώντας διαφορετικό σκοπό. Η βασική κάμερα των 50MP έχει μεγάλο αισθητήρα που αιχμαλωτίζει εικόνες με πλούσιο φως, διατηρώντας τα χρώματα και τη λεπτομέρεια κάθε φωτογραφίας.

Το ίδιο ισχύει και για τις νυχτερινές λήψεις, όπου η κάμερα τα καταφέρνει περίφημα, χάρη στο πόσο φως κρατάει με κάθε λήψη. Μη σε νοιάζει αν είναι βράδυ ή πρωί, εστίασε στη στιγμή και κάνε «κλικ» - τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η AI κάμερα!

Αν θέλεις να πειραματιστείς, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον τρίτο φακό για να προσθέσεις εφέ Βokeh στις λήψεις σου, δηλαδή να εστιάσεις στο θέμα και να θολώσεις το παρασκήνιο, με αποτέλεσμα φυσικό και πανέμορφο. Επίσης, ο φακός macro σού δίνει τη δυνατότητα να φωτογραφίσεις κάτι από πολύ κοντά, κρατώντας κάθε λεπτομέρεια – ακόμη κι αυτές που με γυμνό μάτι ίσως δεν βλέπεις καν.

image.jpeg.9e2903b3c68770d7c15cc6cf69fbf33f.jpegimage.jpeg.f46934cf15266f235bebd5348289137c.jpeg

Βγάλε τέλειες selfies, με το face beauty που βάζει μια επιπλέον πινελιά στο πρόσωπό σου για να το απαθανατίσει με την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Μάλιστα, το face beauty μπορεί να εφαρμοστεί και σε βίντεο, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια της καταγραφής να έχεις ευδιάκριτα χαρακτηριστικά και ενιαίο τόνο δέρματος, χωρίς ατέλειες από τον φωτισμό ή τη λήψη.

Η μπροστινή κάμερα χρησιμοποιείται επίσης και για τη δυνατότητα Face Wake, με το κινητό να ξεκλειδώνεται αν αναγνωρίσει το πρόσωπό σου ώστε να μη χρειάζεται πάντα να βάζεις κωδικό ή να το ξεκλειδώνεις με δακτυλικό αποτύπωμα. Βέβαια, διαθέτει και τον «παραδοσιακό» πλέον αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος ενσωματωμένο στο πλήκτρο ενεργοποίησης, οπότε έχεις τρεις τρόπους να ξεκλειδώνεις τη συσκευή σου με ασφάλεια: αναγνώριση προσώπου, δακτυλικού αποτυπώματος ή κωδικός PIN.

Αξιόπιστη αυτονομία, ταχεία φόρτιση

Ένα καλό κινητό πρέπει να είναι ισχυρό και ευέλικτο, αλλά και πάντοτε διαθέσιμο όταν το χρειάζεσαι. Έτσι, το vivo Y22s έρχεται με μπαταρία 5000mAh που υπόσχεται έως και μία πλήρη ημέρα λειτουργίας με κανονική χρήση, κάτι που μπορεί εύκολα να φτάσει κι ακόμη παραπέρα με ορισμένες ρυθμίσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Επειδή η μπαταρία, αναπόφευκτα, θα εξαντληθεί κάποια στιγμή, πρέπει και η φόρτιση να είναι εξίσου αξιόλογη. Σε μόλις 70 λεπτά θα έχει το 70% της μπαταρίας φορτισμένο έχοντας ξεκινήσει από το 0%, ενώ με 15 λεπτά φόρτισης κερδίζεις αρκετές ώρες, ό,τι πρέπει για μια έκτακτη ανάγκη όπου χρειάζεσαι να έχεις ενεργό κινητό μέχρι να γυρίσεις στο σπίτι.

Έξυπνο λογισμικό που σου λύνει τα χέρια

Κράτησε το κινητό σου σε άριστη κατάσταση, πολύ καιρό μετά την απόκτησή του, χωρίς κόπο. Η εφαρμογή iManager φροντίζει να τακτοποιεί πολλά μικροζητήματα μαζί, απελευθερώνοντας αποθηκευτικό χώρο, ανιχνεύοντας τυχόν προβλήματα και κρατώντας τις εφαρμογές σε άριστη κατάσταση για να τρέχουν όλα όπως τα χρειάζεσαι.

Επιπλέον, η αρχική οθόνη μπορεί να φιλοξενήσει πολλά widgets που σου κάνουν τη ζωή ευκολότερη, με χρήσιμες συντομεύσεις για εφαρμογές που χρησιμοποιείς συχνά ή πληροφορίες που χρειάζεσαι με μια ματιά, όπως ο καιρός. Το λειτουργικό Funtouch UI 12 προσφέρει ευελιξία για να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου, επιτρέποντάς σου ακόμη και την προσαρμογή της οθόνης όπου εμφανίζονται οι ανοιχτές εφαρμογές σε καρτέλες. Με το vivo Y22s, μια φρέσκια και ποιοτική εμπειρία smartphone σε περιμένει να την ανακαλύψεις!