Φέτος τα Χριστούγεννα, μπορείς να κάνεις το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου. Ένα smartwatch που όχι απλώς είναι «έξυπνο» και σου λύνει τα χέρια στην καθημερινότητα, αλλά συμβάλλει τα μέγιστα για την ακριβή παρακολούθηση της φυσικής σου κατάστασης και υγείας.

Ο λόγος για το πρωτοποριακό HUAWEI Watch D και το HUAWEI Watch GT 3 Pro, δύο smartwatches που υπόσχονται να σε στηρίζουν καθημερινά, με τον δικό τους τρόπο.

Ένα πραγματικό πιεσόμετρο, στο smartwatch σου!

Το HUAWEI Watch D καινοτομεί, ενσωματώνοντας ένα πραγματικό πιεσόμετρο στο σώμα του, δίχως ημίμετρα. Στο λουράκι υπάρχει φουσκωτός μηχανισμός και στο ρολόι μια μικροσκοπική τρόμπα αέρα, δημιουργώντας ένα παραδοσιακό πιεσόμετρο που μετράει με ακρίβεια την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, σε αντίθεση με ένα κλασικό πιεσόμετρο μπράτσου, το HUAWEI Watch D βρίσκεται συνεχώς στον καρπό σου και συνεπώς, δεν τίθεται θέμα μεταφοράς. Με λίγα λόγια, έχεις όλα τα οφέλη ενός πραγματικού πιεσόμετρου κι ακόμη περισσότερα, σε μορφή ρολογιού.

image.png

Ένα πραγματικά μοναδικό σημείο του HUAWEI Watch D, είναι το πώς μπορεί κανείς να παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή την αρτηριακή του πίεση με ακρίβεια. Για άτομα που κάνουν συχνές μετρήσεις για λόγους υγείας, είναι πιθανόν δύσκολη έως αδύνατη η κατοχή ενός μεγάλου πιεσόμετρου οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη μέρα. Ενώ με το HUAWEI Watch D, αρκούν μερικά αγγίγματα στην οθόνη για να ενεργοποιηθεί το πιεσόμετρο και να κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.

Φυσικά, συνδυάζοντας τέτοια τεχνολογία με ένα smartwatch, ο χρήστης απολαμβάνει και δυνατότητες όπως η αποθήκευση δεδομένων για λόγους ιστορικότητας. Έτσι, μπορεί να ανατρέχει ανά πάσα στιγμή σε παλαιότερες μετρήσεις για να παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση μέσα στο χρόνο.

Ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG) ανά πάσα στιγμή!

Με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το HUAWEI Watch D προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Πρόκειται για μια εξεζητημένη λειτουργία και καθώς αφορά αμιγώς θέματα υγείας, η HUAWEI κατάφερε να αναπτύξει τεχνολογία τόσο προηγμένη και αποδοτική που έλαβε την κατάλληλη πιστοποίηση από την Ε.Ε. προκειμένου να τη συμπεριλάβει στο smartwatch της.

image.png

Πέρα από τα οφέλη του πιεσόμετρου, στη «φαρέτρα» του HUAWEI Watch D προστίθεται και το ηλεκτροκαρδιογράφημα, λοιπόν, για μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη σουίτα λειτουργιών που περιστρέφονται γύρω από την υγεία. Όπως και με πλήθος άλλων δεδομένων υγείας, έτσι και με το ηλεκτροκαρδιογράφημα, τα δεδομένα μετρήσεων αποθηκεύονται στο ρολόι κι έπειτα στην εφαρμογή HUAWEI Health για να μπορείς να ανατρέχεις σε αυτά όποτε θελήσεις ή ακόμη και να τα μοιραστείς με τον γιατρό σου, προκειμένου να βοηθήσουν να σχηματιστεί μια πληρέστερη εικόνα.

Δώσε στην υγεία σου, την προσοχή που της αρμόζει!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα* της Pollster Research Institute, που διενεργήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της HUAWEI, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες θεωρούν πως η καρδιά πρέπει να ελέγχεται όταν το άτομο έχει ηλικία μεταξύ 20 και 30 ετών.

Μιλώντας για τη χώρα μας, το 35% των ερωτηθέντων είχε την άποψη πως η καρδιά πρέπει να ελέγχεται αφού ξεπεραστεί η ηλικία των 40 ετών, αν όχι αργότερα, αφού το 17% υποστήριξε πως πρέπει να ελέγχεται περίπου στα 50 έτη.

Ωστόσο, η υπέρταση στους νέους αποτελεί ένα υπαρκτό και διόλου σπάνιο πρόβλημα, με 1 στους 8 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 20 και 40 ετών να επηρεάζεται από αυτή. Ο κ. Βασίλειος Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας-Υπέρτασης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διευθυντής Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, δηλώνει πως "… η καρδιά στα παιδιά και τους εφήβους πρέπει να ελέγχεται σε κάθε επαφή του παιδιού με τον παιδίατρο του καθώς και να μετράται η πίεση του. Σε ειδικές ομάδες όπως αθλητές είναι σημαντικό να γίνεται εκτίμηση και από παιδοκαρδιολόγο. Οι νεαροί ενήλικες πρέπει τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια να κάνουν ένα προληπτικό έλεγχο για παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου όπως υπέρταση, σάκχαρο και λιπίδια. Ισχύει πράγματι ότι οι γυναίκες επιδημιολογικά εμφανίζουν προβλήματα καρδιάς σε μεγαλύτερη ηλικία και συχνά μετά την εμμηνόπαυση. Υπάρχουν όπως σημαντικοί παράγοντες που μπορούν σε ατομικό επίπεδο να τροποποιήσουν την πιθανότητα καρδιαγγειακού κινδύνου μιας γυναίκας και αυτοί αποτελούν το κάπνισμα, το ιστορικό πρώιμης νόσου στην οικογένεια, η παχυσαρκία, η οικογενής υπερλιπιδαιμία και η αυξημένη αρτηριακή πίεση".

image.png

Από την ίδια έρευνα, προκύπτει επίσης πως το 30% των Ελλήνων ανδρών δεν είχε μετρήσει την αρτηριακή του πίεση μέσα στους τελευταίους έξι μήνες, με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 30 και 45 ετών. Με την καρδιαγγειακή νόσο (CVD) να αποτελεί ένα σημαντικό και -δυστυχώς- διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα στην Ευρώπη, τα δεδομένα δείχνουν πως αφορά περίπου το 45% όλων των θανάτων.

Σε άλλο σημείο, σχετικά με την αρτηριακή πίεση, ο κ. Κώτσης αναφέρει πως “… τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια εάν η μέτρηση της μεγάλης (συστολικής) είναι κάτω από 120 mm Hg, κάθε 1-2 χρόνια εάν είναι μεταξύ 120-130 και εάν μετράμε πάνω από 130 να απευθυνθούμε στο γιατρό μας".

Από την ίδια έρευνα, προκύπτει πως το 58% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φύλου, γνωρίζει πως η ψυχική κατάσταση ενδέχεται να επηρεάσει τον καρδιακό ρυθμό. Πάνω από το 95% των ερωτηθέντων πιστεύει, επίσης, ότι μπορεί να επηρεάσει την καρδιακή κατάσταση άλλων ανθρώπων. Επί του θέματος, ο κ. Κώτσης σχολιάζει πως “… συναισθήματα όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, ο φόβος ξυπνούν κέντρα άγχους. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά βιοχημικών και μηχανικών αντιδράσεων στο σώμα, οι οποίες επηρεάζουν μεμονωμένα όργανα αυξάνοντας την παροχή αίματος σε μια δεδομένη περιοχή του σώματος ή αυξάνοντας φυσικά την αρτηριακή πίεση και την καρδιακό ρυθμό. Ο έλεγχος του κεντρικού νευρικού συστήματος στο κυκλοφορικό είναι πάρα πολύ σημαντικός. Εξωτερικά ερεθίσματα όπως φόβος, θυμός ή τα αντίθετα τους ηρεμία μπορεί να επηρεάζουν οξέος της καρδιακή κατάσταση. Σε μερικές περιπτώσεις εμφανίζεται, π.χ., έμφραγμα μετά από έναν τσακωμό.”

Με πολύ απλά λόγια, η υγεία μας, και δη η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού παλμού, είναι άκρως σημαντικά ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Πρέπει πάντοτε να μεριμνούμε ώστε να ενημερωνόμαστε, να έχουμε εικόνα του πού βρισκόμαστε και να μην περιφρονούμε ή αγνοούμε ακόμη και την παραμικρή αλλαγή. Είναι συχνό φαινόμενο μετά από μια έντονη κατάσταση, για παράδειγμα να επανέρχεται η ηρεμία μας και να μην διερευνούμε περισσότερο το θέμα, όμως το συνετό είναι να ελέγχουμε πάντοτε τουλάχιστον την πίεση και τον καρδιακό ρυθμό.

Το HUAWEI Watch D θα βρείτε στα καταστήματα Κωτσόβολος.

Ένα «κόσμημα» με ιδιαίτερες δυνατότητες!

Άκρως στιλάτο και με σχεδιασμό που παραπέμπει σε πολυτελές ρολόι, το HUAWEI Watch GT 3 Pro συνδυάζει ομορφιά και λειτουργικότητα σε ένα μέρος. Προσφέρει τη δυνατότητα ηλεκτροκαρδιογραφήματος, κάτι που το ανεβάζει ψηλά στο βάθρο των smartwatches, όμως βλέποντας και τη γενικότερη εικόνα, του αξίζει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα της αγοράς.

Ξεκινάμε από το πλήθος δυνατοτήτων, όπου ο αισθητήρας HUAWEI TruSeen 5.0+ κάνει «θαύματα» παρακολουθώντας τον καρδιακό παλμό 24/7 και ενημερώνει για τυχόν ανωμαλίες στις μετρήσεις. Παράλληλα, μετράει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα (SpO2) και μπορεί ακόμη να μετρήσει τα επίπεδα άγχους και να προτείνει ασκήσεις αναπνοής για να επανέλθεις σε κατάσταση ηρεμίας.

Για άτομα που αθλούνται, τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα. Με αντοχή στο νερό και τη βύθιση (IP68, ATM5), μπορεί να σε συνοδεύσει στην κολύμβηση ή την κατάδυση σε βάθος έως και 30 μέτρων, παράλληλα συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα για να σου παρέχει εικόνα της άσκησής σου προκειμένου να βελτιώσεις όσα σημεία κρίνεις. Χρήσιμα δεδομένα κατάδυσης, μάλιστα, όπως η ταχύτητα και το βάθος εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο ενώ παρέχονται και άλλες ευκολίες, όπως εκπαίδευση άπνοιας.

image.png

Αν η κολύμβηση δεν είναι το… φόρτε σου, τότε ένα από τα 100+ προγράμματα προπόνησης θα σου ταιριάξει σίγουρα. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από τρέξιμο έως ποδηλασία και γκολφ, καταγράφοντας χρήσιμα δεδομένα που μάλιστα μπορεί να διαφέρουν από άθλημα σε άθλημα, τα οποία μπορείς ύστερα να μοιραστείς και με άλλες εφαρμογές όπως η δημοφιλής Strava.

Οι ενσωματωμένες δυνατότητες είναι συναρπαστικές, όπως ο δείκτης ικανότητας τρεξίματος, για να γνωρίζεις σε τι επίπεδο βρίσκεσαι και με τη βοήθεια της εφαρμογής, να φτιάξεις το κατάλληλο πλάνο βελτίωσης και να το ακολουθείς πιστά για να δεις αποτελέσματα. Φτιάξε στόχους απευθείας από το app, παρακολούθησέ τους και σύντομα θα βρίσκεσαι στο επιθυμητό επίπεδο. Κι όλα αυτά, από τον καρπό σου και με μηδενικό κόπο.

Η αυτονομία του αγγίζει ακόμη και τις 14 ημέρες, πράγμα που σημαίνει περίπου 3 πλήρεις φορτίσεις τον μήνα, αστρονομικό νούμερο αν συνυπολογίσουμε πόσους αισθητήρες διαθέτει και με πόση ακρίβεια καταγράφουν δεδομένα κάθε είδους. Με premium εμφάνιση και κατασκευή, δυνατότητα αλλαγής ψηφιακού καντράν, δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών αλλά και αυτονομία μακριά από το κινητό σου, το HUAWEI Watch GT 3 Pro είναι μια δελεαστική πρόταση που πρέπει να ελέγξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, τοInstagram και το HUAWEI Community.

* Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία Pollster Research Institute, χρησιμοποιώντας την τεχνική CAWI. Το δείγμα της έρευνας περιλαμβάνει 550 άτομα ηλικίας 18-65 ετών από Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με στρωματοποιημένη τυχαία δειγματοληψία με κατανομή του δείγματος ανά τόπο διαμονής (περιοχή) και ηλικιακές ομάδες με αντιστοιχία των φύλων. Η έρευνα διενεργήθηκε με τη χρήση επιστημονικών εργαλείων και συγκεκριμένης μεθοδολογίας. Τα ευρήματα που αναφέρονται παραπάνω αφορούν το δείγμα των ερωτηθέντων από Ελλάδα.

image.jpeg.855f5dcbdeaa1eeabd1ffd09dc1b8e2c.jpeg