Η ηλεκτρονική πλοήγηση μέσω του συστήματος GPS είναι σίγουρα κάτι που ενδιαφέρει όλο και περισσότερους ανθρώπους χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η εξοικείωση τους με τη τεχνολογία.

 

Οι δέκτες GPS φτάσαν στο σημείο τα τελευταία χρόνια να χωράνε στο κινητό μας τηλέφωνο ενώ το λογισμικό πλοήγησης αυξάνεται και εμπλουτίζεται με το καιρό με περισσότερες δυνατότητες.

 

Στη φετινή CeBIT υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιο λογισμικό το οποίο όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να εξελιχθεί και να εμφανίζει πολύ πιο εντυπωσιακούς χάρτες με διάφορους μεθόδους με έμφαση στη τρισδιάστατη εμφάνιση.

 

Συγκεκριμένα η λύση της 3DVU προσφέρει φωτορεαλιστικούς χάρτες στο κινητό σας κάνοντας την πλοήγηση πολύ πιο φιλική και εντυπωσιακή. ʽΉδη η εταιρεία δηλώνει ότι έχει ολοκληρώσει την χαρτογράφηση της Αγγλίας και Αμερικής ενώ υπόσχεται κάλυψη της Ευρώπης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το μειονέκτημα της συγκεκριμένης λύσης είναι ότι όλα τα δεδομένα “κατεβαίνουν” μέσω της σύνδεσης 3G της συσκευής οπότε θα πρέπει να τη συνδυάσουμε με ένα μεγάλο πακέτο δεδομένων από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ανήκουμε.

 

ʽΈνα ακόμη γνωστό λογισμικό πλοήγησης, το iGO της Nav N Go, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την νέα του έκδοση τον Απρίλιο, το iGO My Way 8, στο οποίο έχουν εισαχθεί και αρκετά κτίρια-γήπεδα σε τρισδιάστατη μορφή ακόμα και από την Αθήνα. Μπορέσαμε να διακρίνουμε το Πολυτεχνείο, το Ηρώδειο καθώς και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Σε δοκιμή μιας τρισδιάστατης πλοήγησης μέσα στη Ρώμη, δε μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από την ταχύτητα της εφαρμογής.

 

Η πρόταση της Harman Becker σίγουρα ήταν η πιο εντυπωσιακή αν και απευθύνεται περισσότερο για το αυτοκίνητο. Κάνοντας χρήση φωτογραφικών δεδομένων είναι σίγουρα η πιο εντυπωσιακή εφαρμογή που όμως δύσκολα θα επεκταθεί σε πολλές πόλεις η θα βρει τη θέση της σε φορητές.

 

Μια ματιά και στις τρεις εφαρμογές, στο παρακάτω βίντεο.

 

[vm]794956[/vm]

 

Link.png Site: 3DVU

Link.png Site: iGO My Way 8

Link.png Site: Harman Becker