Για την ανάγκη θέσπισης διεθνών συμφωνιών που “θα ρυθμίζουν τη λειτουργία του κυβερνοχώρου και θα αποτρέπουν τη διάδοση εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών σχεδίων”, μίλησε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, μετά τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο.

Παρόλο που δεν υπεισήλθε σε περισσότερες λεπτομέρειες, στο παρελθόν έχει κάνει πολλές φορές αναφορά στη μεγαλύτερη αστυνόμευση του ίντερνετ.

 

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτή την ιδεολογία να διαθέτει έναν ασφαλή χώρο, για να εκκολάπτεται”, έχει πει. “Κι όμως αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή με το ίντερνετ και τις μεγάλες εταιρείας που προσφέρουν online υπηρεσίες”.

 

Σύμφωνα με το Gizmodo πάντως, η επιδίωξη της Μέι δεν σημαίνει απαραίτητα οποιαδήποτε παρέμβαση στην υποδομή του παγκόσμιο ιστού. Μάλιστα, πρόταση μίας μελέτης που εξέδωσε τον περασμένο μήνα το βρετανικό κοινοβούλιο ήταν να θεσπισθούν βαρύτατα πρόστιμα σε ιδιωτικά κοινωνικά δίκτυα τα οποία δεν διαχειρίζονται αποτελεσματικά κάθε λογής εξτρεμιστικό περιεχόμενο.

 

Link.png Site: Gizmodo