Το αστρονομικό ποσό των 54 εκατ. δολαρίων διεκδικεί μία αμερικανίδα, η Raelyn Campbell, ως αποζημίωση από την εταιρία Best Buy.

 

Η Campbell περίπου ένα χρόνο πριν είχε αγοράσει ένα λάπτοπ από την εν λόγω εταιρία το οποίο παρουσίασε βλάβη στο κουμπί έναρξης του. Καθώς το προϊόν καλυπτόταν ακόμα από την εγγύηση αποφάσισε να το πάει για επισκευή όπου της είπαν ότι θα είναι έτοιμο σε δύο με έξι εβδομάδες. Όμως το διάστημα αυτό πέρασε χωρίς η εταιρία να επιστρέψει τον υπολογιστή στην κάτοχο. Μετά από καθυστέρηση τριών μηνών η Best Buy παραδέχτηκε ότι δεν είχε τη δυνατότητα να επιστρέψει το λάπτοπ επειδή δεν μπορούσε να το βρει.

 

Για αποζημίωση η εταιρία πρότεινε να δώσει 900 δολάρια σε δωροεπιταγή, όταν η τιμή αγοράς του μηχανήματος ήταν 1100 δολάρια. Η Κάμπελ συνυπολογίζοντας και το κόστος απώλειας των δεδομένων της, «αξίωσε» το ποσό των 2100 δολαρίων, αλλά το αίτημα της αυτό αγνοήθηκε παντελώς από της Best Buy.

 

Επιπλέον η Κάμπελ συνειδητοποίησε ότι όλα τα προσωπικά της στοιχεία θα μπορούσαν να έχουν κλαπεί καθώς η εταιρία δεν έκανε καμία από τις απαιτούμενες ενέργειες για να βρει τον υπολογιστή, ή να διασφαλίσει ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία της από κάποιους άλλους.

 

Γιʼ αυτό το λόγο ζήτησε την αποζημίωση των 54 εκατ. δολαρίων. Η εταιρία μετά από αυτή την κίνηση, ανέβασε την προσφορά της στα 4100 δολάρια για να «αποσυρθεί» από την υπόθεση. Η ίδια η Κάμπελ παραδέχεται ότι δεν περιμένει να κερδίσει την υπόθεση, θέλει όμως μέσω αυτής να πιέσει την εταιρία να εξηγήσει πώς χάθηκε το laptop της.

 

 

Source.png Πηγή: cosmo.gr