Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας, όπως προβλέπεται από τον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης - Επικοινωνίας, εξέτασε την υπό έλεγχο επικοινωνία και αξιολόγησε όλα τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν και τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διαδικασία.

 

Η Επιτροπή κατέληξε ότι η υπό κρίση επικοινωνία παραβιάζει τις διατάξεις του ΕΚΔ-Ε στα εξής σημεία:

 

1. Η δήλωση «... οι μονάδες θα έπεφταν με το καλημέρα» καθώς και η δήλωση «κι από Internet δηλαδή για Broadband ούτε συζήτηση» αποτελούν συγκριτικό και υπερβολικό ισχυρισμό που μπορεί να παραπλανήσει τον καταναλωτή καθώς δεν ανταποκρίνονται στα ισχύοντα τώρα στην αγορά. (άρθρα 5 και 11 ΕΚΔ-Ε περί αλήθειας και συγκρίσεων)

 

2. Η δήλωση «Ένα είναι δίπλα σου» αποτελεί επίσης υπερβολή ως προς τις δυνατότητες εξυπηρέτησης του ενδιαφερόμενου κοινού, δεδομένου ότι 60 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα κρίθηκε αριθμός που δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παραπάνω δήλωση. (άρθρο 5 ΕΚΔ-Ε περί αλήθειας)

 

3. Η δήλωση «άσε που γλιτώνεις και το πάγιο του ΟΤΕ», αποτελεί συγκριτικό ισχυρισμό που μέσω του στοιχείου της υπερβολής και γενίκευσης οδηγεί μερίδα του καταναλωτικού κοινού στο εσφαλμένο συμπέρασμα ότι απολαμβάνοντας τις ίδιες υπηρεσίες εξοικονομεί το σύνολο του ποσού του παγίου (άρθρα 5 και 11 του ΕΚΔ-Ε περί αληθείας και συγκρίσεων).

 

Με βάση τα παραπάνω η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι στα σημεία που αναφέρονται η υπό έλεγχο επικοινωνία προσκρούει στις διατάξεις του ΕΚΔ-Ε και πρέπει να τροποποιηθεί αναλόγως εντός 3 ημερών.

 

Video Video:

Source.png Πηγή: pcw.gr