Η Tesla ολοκλήρωσε την εγκατάσταση στην Αυστραλία της μεγαλύτερης μπαταρίας ιόντων λιθίου στον κόσμο, την οποία αναμένεται να θέσει σε λειτουργία σε λίγες ημέρες. Η 100 MW μπαταρία σχεδιάστηκε ως λύση ασφάλειας για το ηλεκτρικό δίκτυο της περιοχής.

Θα αποθηκεύει ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας αρκετή για να ηλεκτροδοτήσει 30.000 νοικοκυριά για περίπου μία ώρα. Ο επικεφαλής της Tesla Elon Musk είχε δηλώσει πως θα παρεχόταν δωρεάν, αν δεν είχε εγκατασταθεί μέσα σε 100 ημέρες από την υπογραφή του συμβολαίου για το πρότζεκτ. Φαίνεται λοιπόν ότι θα προλάβει τη διορία της 1η Δεκεμβρίου για την τοποθέτηση και τη σύνδεσή της με το αιολικό πάρκο της γαλλικής Neoen, η οποία δραστηριοποιείται στις ΑΠΕ.

 

Σύμφωνα με το Nikkei Asian Review, για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκαν κυψέλες της Samsung. Ο Musk κατέθεσε την προσφορά μέσω του Twitter, έπειτα από μία σειρά μπλακάουτ τον Φεβρουάριο, όπως επίσης και από μία διακοπή σε επίπεδο πολιτείας, που τον Σεπτέμβριο του 2016 βύθισε στο σκοτάδι 1,7 εκατομμύρια άτομα.

 

Link.png Site: BBC