Η κυβέρνηση της Αργεντινής παρουσίασε νέους περιορισμούς με τους οποίους οποιαδήποτε αποστολή πακέτου γίνεται από ηλεκτρονικά καταστήματα παγκόσμιας εμβέλειας (όπως eBay και Amazon) δε θα παραδίδεται στη διεύθυνση του αγοραστή, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να το παραλάβει από το τελωνείο.

Συγκεκριμένα, οι αγοραστές θα πρέπει να πηγαίνουν στο αντίστοιχο τελωνειακό γραφείο με το απαραίτητο έγγραφο που αποδεικνύει την αγορά και την αξία του προϊόντος, με τις αγορές έως 15$ να παραδίδονται δωρεάν ενώ για 15$ και πάνω θα προστεθεί στην αξία του δέματος φόρος έως και 50% της αντικειμενικής του αξίας.

 

Η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να προστατευτεί το νόμισμα της χώρας το οποίο δέχεται αρκετές πιέσεις. Το BBC μάλιστα αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη προωθήσει ρύθμιση για να καταγράφει τις συναλλαγές που γίνονται σε συνάλλαγμα καθώς τα αποθεματικά σε "σκληρό" νόμισμα έχουν μειωθεί κατά 30% το τελευταίο έτος.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/la/2014/01/22/argentina-bans-home-delivery-overseas-online-shopping-sites/#[/url]!s25n3']The Next Web