Εξοργισμένη σύζυγος υπέβαλε αίτηση διαζυγίου όταν ανακάλυψε ότι ο άνδρας της έκανε εικονικό σεξ με άλλη στον ψηφιακό κόσμο του Second Life, γράφουν την Παρασκευή οι βρετανικές εφημερίδες.

Ο γάμος της 28χρονης Έιμι Τέιλορ με τον 40χρονο Ντέιβιντ Πόλαρντ κατέρρευσε ύστερα από τρία χρόνια συμβίωσης όταν τον συνέλαβε -για δεύτερη μάλιστα φορά- να παρακολουθεί το εικονικό alter ego του (αβατάρ) να κάνει έρωτα με τον χαρακτήρα άλλης παίκτριας.

Tο Second Life δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν μια εικονική ζωή στην οποία το αβατάρ τους μπορεί να συνάπτει φιλίες, να αναπτύσσει σχέσεις, να αγοράζει ακίνητα και να ιδρύει επιχειρήσεις, σε ένα φανταστικό κόσμο που διαθέτει το δικό του, εικονικό νόμισμα.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε δωμάτιο συζήτησης (chatroom) το 2005 και παντρεύτηκε τόσο την πραγματική ζωή όσο και σε ένα φαντασμαγορικό, τροπικό σκηνικό του Second Life. Όμως η Τέιλορ είχε πάντα κάποιες υποψίες για την online πίστη του άνδρα της. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει τη βοήθεια ενός εικονικού ντετέκτιβ για να διαπιστώσει εάν ο Ντέιβ Μπάρμι, όπως ονομάζεται το αβατάρ του Ντέιβιντ, την απατά, διότι και στο παρελθόν, πριν ακόμα παντρευτούν, τον είχε συλλάβει να κάνει σεξ με μια... εικονική πόρνη.

Τότε ανακάλυψε ότι το αβατάρ του άνδρα της είχε υποτροπιάσει, όταν τον συνέλαβε σε μία εύγλωττη στάση με μία άλλη, εικονική γυναίκα.

«Τρελλάθηκα, πληγώθηκα αφάνταστα» εξομολογήθηκε η Τέιλορ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, εξηγώντας την απόφασή της να ζητήσει διαζύγιο. Ο δικηγόρος της πάντως (δικηγόρος και στην πραγματική ζωή) δεν εξεπλάγη ιδιαίτερα -πρόκειται για τη δεύτερη αίτηση διαζυγίου που καλείται να αναλάβει λόγω εμπλοκής του Second Life στην πραγματική ζωή.

Πηγή: in.gr