Χιλιάδες περιοδικά έχουν γεμίσει τα γραμματοκιβώτιά μας και έχουν ποτίσει σκόνη στοιβαγμένα σε τραπέζια με το πέρασμα του καιρού, αλλά ελάχιστα έχουν τραβήξει τόσο την προσοχή των εραστών της τεχνολογίας και των οραματιστών όσο το Popular Science.

 

Πριν απο 137 χρόνια, ο Edward L. Youmans ίδρυσε το Popular Science ώστε να φέρει την επιστημονική γνώση στο ευρύ κοινό με θέματα που εκτείνονται από την γέννηση του ηλεκτρισμού μέχρι τα μυστήρια του ανθρώπινου εγκεφάλου. Εκτός από τους μόνιμους συντάκτες, ο μοντέρνος κόσμος της επιστήμης καλύφθηκε και από ανθρώπους όπως ο Alexander Graham Bell ο Thomas Edison ο T.H. Huxley και ο Louis Pasteur.

 

Προς τέρψη των ιστορικών η ακόμη και της περιέργειας του κοινού, το Popular Science συνεργάστηκε με την google και μετέτρεψαν σε ψηφιακή μορφή τα 137 χρόνια του περιοδικού. Αντίστοιχη συνεργασία είχε συνάψει η google και το 2008 με το περιοδικό Life. Εκτός του μεγάλου "θησαυρού" πληροφοριών με ρετρό άρθρα όπως "ανθρώπινες ιπτάμενες μηχανές", η προσφορά του περιοδικού στην αρχική του μορφή επιτρέπει στον αναγνώστη να απολαύσει και διαφημίσεις περασμένων εποχών.

 

Τα αρχεία δεν κατηγοριοποιούνται ανα τόμο αλλά μια αρκετά καλή μηχανή αναζήτησης φέρνει στον αναγνώστη σχετικά άρθρα του περασμένου αιώνα, εντελώς δωρεάν.

 

Source.png Πηγή: Brain Pickings

Link.png Site: Popular Science