Το να αφιερώνεις τόσες πολλές ώρες στο gaming είναι κάτι που οι γονείς σου δεν θα καταλάβουν ποτέ. Εξάλλου το gaming σε απομακρύνει από τους καλούς βαθμούς στο σχολείο, από το πανεπιστήμιο και από ένα αξιοπρεπή μισθό μελλοντικά, σωστά;

Επιπλέον, η ζωή περνάει... εκεί έξω, και εσύ την χάνεις κολλημένος στην οθόνη σου. Τουλάχιστον αυτή την αντίληψη έχουν αρκετοί γονείς. Ίσως ωστόσο με τη συγκεκριμένη εξέλιξη να αναθεωρήσουν.

 

Σύμφωνα με μία αναφορά του PGR21, το Πανεπιστήμιο Chung-Ang, ένα από τα 10 κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στη Ν.Κορέα, θα ξεκινήσει από τη νέα χρονιά να δέχεται αιτήσεις eSports -τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στη χώρα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ενώ η τηλεόραση δείχνει τουρνουά ηλεκτρονικών παιχνιδιών κ.ά- και όσοι σπουδαστές θα γίνουν δεκτοί, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το Τμήμα των Αθλητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου (Γυμναστική Ακαδημία).

 

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εισαγωγή κάποιου στο συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, ωστόσο για πρώτη φορά βλέπουμε ότι οι ικανότητες στο gaming και οι ατελείωτες ώρες μπροστά από την οθόνη, μπορούν τελικώς να... βάλουν κάποιον στο Πανεπιστήμιο, και γιατί όχι, να πάρει και πτυχίο, χωρίς απαραιτήτως να είναι καλός σε άλλα παραδοσιακά αθλήματα.

 

Link.png Site: http://www.ubergizmo.com/2014/03/being-good-at-gaming-could-land-you-a-spot-in-south-koreas-universities/[/url]']Ubergizmo