Κάθε κομμάτι της ψυχαγωγίας έχει και το δικό του χώρο έκφρασης. Για παράδειγμα υπάρχει το Hard Rock Cafe για τους μουσικόφιλους, το Planet Hollywood για τους λάτρεις του κινηματογράφου και προσεχώς για το αγαπημένο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, το Pac-Man, ένα αντίστοιχο θεματικό εστιατόριο.

Η εταιρεία Namco αποφάσισε να προχωρήσει από τον επόμενο μήνα στο άνοιγμα ενός εστιατορίου εμπνευσμένο από το Pac-Man το οποίο με την ονομασία Level 257 θα βρίσκεται στη πρώην αποθήκη Sears του Woodfield Mall στο προάστιο Schaumburg του Σικάγο στην πολιτεία του Ιλινόις. Τον Μάιο 2015 η Namco σκοπεύει να γιορτάσει τα 35α γενέθλια του Pac-Man σε αυτή τη νέα τοποθεσία.

 

Η ονομασία προέρχεται από το 256ο επίπεδο του παιχνιδιού όπου εξαιτίας ενός byte overflow ήταν αδύνατον να παιχτεί και δεν επέτρεπε στο παίκτη να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο, το 257.

 

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα στο tumblr, το Level 257 δεν θα είναι ένα απλό εστιατόριο, αφού θα καλύπτει έκταση περίπου 3700 τετραγωνικών μέτρων και εκτός από τις 180 θέσεις του θα διαθέτει και ένα ψυχαγωγικό συγκρότημα με 16 γραμμές bowling σε ρετρό στυλ, τραπέζια για τέννις, φλιπεράκια, Lost & Found παιχνίδια με νέους τίτλους και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια. Επιπλέον, στον ίδιο χώρο θα φιλοξενείται και το πρώτο κατάστημα για αγορά διαφόρων ειδών Pac-Man. Σύμφωνα με την επίσημη παρουσία του εστιατορίου στο Facebook, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από το Μάιο.

 

Ο επίσημος ιστότοπος σημειώνει πως το Level 257, μέσα από το φαγητό και την παρέα φίλων ή της οικογένειας, επιδιώκει να ερευνήσει την επίδραση του Pac-Man στην σύγχρονη κοινωνία και στην ποπ κουλτούρα, θυμίζοντάς μας το πόσο σημαντικό ήταν ένα παιχνίδι στη ζωή μας και προσκαλώντας μας να ξαναζήσουμε όλες εκείνες τις φορές που απλά και μόνο η μετάβαση στο επόμενο επίπεδο του παιχνιδιού ήταν το πιο σημαντικό πράγμα.

 

Αξίζει να αναφέρουμε πως το πρώτο Pac-Man εμφανίστηκε σε Ιαπωνικά arcades στις αρχές του 1980 ενώ η Namco έχει ήδη μια σειρά από θεματικά πάρκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το "Time Out", το "Namco Funscape" στο Λονδίνο και το "Namco Nakano" στο Τόκιο.

 

Link.png Site: ArsTechnica