Νέες εξελίξεις στον χώρο της wearable τεχνολογίας, καθώς η βρετανική αεροπορική εταιρία EasyJet ετοιμάζει καινούριες στολές, οι οποίες διαθέτουν αισθητήρες και LED φωτάκια.

Η EasyJet ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφορικά με τον συνολικό αριθμό επιβατών που έχει μεταφέρει. Για την επέτειο των 20 ετών λειτουργίας της αποφάσισε λοιπόν να δοκιμάσει νέες στολές για το πλήρωμα της καμπίνας και τους μηχανικούς, οι οποίες ενσωματώνουν μια ποικιλία από χαρακτηριστικά της wearable τεχνολογίας.

 

Και τα δύο είδη στολών διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο ώστε να επιτρέπεται η επικοινωνία μεταξύ των υπαλλήλων. Επιπλέον, οι στολές του πληρώματος καμπίνας διαθέτουν LED κουκίδες στους ώμους, οι οποίες αναπαριστούν τον αριθμό πτήσης και τον προορισμό.

 

Όσον αφορά τις στολές των μηχανικών, διαθέτουν LED στην κουκούλα και τα χέρια ώστε να παρέχεται φως όταν είναι απαραίτητο, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τη δουλειά του μηχανικού, ο οποίος έχει διαθέσιμα και τα δύο χέρια για να δουλέψει, καθώς δεν χρειάζεται να κρατάει φακό.

 


easyjet.jpg

 


Επιπλέον, οι στολές διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα που τους επιτρέπει να προβάλλουν εικόνα σε άλλους μηχανικούς, ώστε να παρέχεται βοήθεια αναφορικά με τη διάγνωση μιας βλάβης. Ακόμη, οι στολές των μηχανικών διαθέτουν αισθητήρες ποιότητας αέρα και βαρόμετρο.

 

Μέχρι τώρα, τα κυριότερα δείγματα wearable τεχνολογίας που είχαμε ήταν συσκευές που μπορούμε να φορέσουμε, όπως smartwatches και fitness trackers. Ωστόσο, πλέον είναι δυνατή η ενσωμάτωση τεχνολογίας στα ρούχα που φοράμε, είτε πρόκειται για στρατιωτικές στολές είτε για αθλητικά ρούχα.

 

Η EasyJet θα ξεκινήσει να δοκιμάζει τις εν λόγω στολές στις αρχές του 2016. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις συγκεκριμένες στολές προέρχεται από την εταιρία μόδας CuteCircuit.

 

Link.png Site: CNET