Η διείσδυση της ψηφιακής τηλόρασης στην Ελλάδα περιορίζεται ακόμα στο 2,23% του πληθυσμού την ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πλησιάζει το 100%, απαντά η επίτροπος της ΕΕ για την Κοινωνία της Πληροφορίας και ΜΜΕ σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη του ΣΥΝ.

 

«H πολυδιαφημισμένη ψηφιακή τηλεόραση εξακολουθεί να αποτελεί μακρινό σενάριο για τα ελληνικά νοικοκυριά. Tο ξεκαθάρισμα του τοπίου σε ό,τι αφορά τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών και τη χρήση των συχνοτήτων είναι αναγκαίο να προχωρήσει σύντομα».

 

«Παρά τις πληθωρικές κυβερνητικές διακηρύξεις, ο νόμος Ρουσόπουλου δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καμία ώθηση στην εξέλιξη της ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα. Περιμένουμε τις αντιδράσεις και τις ενέργειες των αρμοδίων» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτρόπου Βίβιαν Ρέντινγκ, τον Ιούλιο του 2007 το «είχε ψηφιακή επίγεια τηλεοπτική λήψη το 2,23% του ελληνικού πληθυσμού, δηλαδή 248.830 νοικοκυριά. Η ψηφιακή τεχνολογία κάλυπτε το 6,35% των νοικοκυριών που διέθεταν επίγεια τηλεόραση στην Ελλάδα».

 

Το ποσοστό αυτό είναι λίγο μεγαλύτερο από τη διείσδυση της δορυφορικής τηλεόρασης, την οποία χρησιμοποιούσε την ίδια περίοδο το 1,65% του πληθυσμού (δηλαδή 184.290 νοικοκυριά) ελάμβαναν υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης, ενώ η IP TV, (τηλεόραση μέσω διαδικτυακού πρωτοκόλλου) αφορούσε μόνο το 0,22% (24.615 νοικοκυριά).

 

Η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση έχει ήδη ολοκληρωθεί στην Ολλανδία και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας από τον Ιανουάριο του 2007, στη Φινλανδία έφτανε το 99,9% και στη Σουηδία το 99,8%. Ακολουθούσαν το Βέλγιο, η Ισπανία και η Βρετανία με ποσοστά μεταξύ 80 και 90%.

 

Source.png Πηγή: in.gr