Όσο εντυπωσιακό και αν είναι το Photoshop, παραμένει σχετικά δύσκολο στο χειρισμό του. Ερευνητές στο Carnegie Mellon και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια ανακοίνωσαν μια νέα σουίτα λογισμικού η οποία επιτρέπει τον έλεγχο των αντικειμένων μιας φωτογραφίας στο τρισδιάστατο χώρο.

Το εργαλείο αντλεί δεδομένα από διαδικτυακές βιβλιοθήκες με 3D μοντέλα προκειμένου να δημιουργηθούν τα αντικείμενα της φωτογραφίας τα οποία θα επεξεργαστούν στη συνέχεια.

 

Στο βίντεο που ακολουθεί, οι ερευνητές δείχνουν πως βρήκαν ένα 3D μοντέλο μιας καρέκλας IKEA, την εισήγαγαν στο λογισμικό, κάνοντας δυνατή την αναστροφή της καρέκλας από οποιαδήποτε γωνία. Το λογισμικό ρυθμίζει δια μαγείας την υφή και το φωτισμό, προσθέτοντας αποτελεσματικά λεπτομέρειες του αντικειμένου που δε μπορούν να φανούν στην αρχική φωτογραφία προκειμένου να φαίνεται φυσική η κίνηση.

 

Μπορεί να χρειάζεται αρκετή δουλειά για να προσαρμοστεί το 3D μοντέλο και οι διαστάσεις του να ταιριάζουν με αυτές του αντικειμένου στη φωτογραφία, αλλά το παράδειγμα που έδειξαν οι ερευνητές είναι αρκετά εντυπωσιακό. Οι δυνατότητες του λογισμικού για όλα τα 3D μοντέλα είναι ακόμα περιορισμένες αλλά μια γρήγορη αναζήτηση στο Google φανερώνει πολλές επιλογές.

 

Αν ενδιαφέρεστε για όλα τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του συγκεκριμένου λογισμικό, τότε θα σας φανεί χρήσιμη η δημοσιευμένη έρευνα των ερευνητών, η οποία περιέχει όλες τις λεπτομέρειες.

 

 

Αν μάλιστα είστε και αρκετά φιλόδοξοι, τότε μπορείτε να κατεβάσετε το λογισμικό συμπεριλαμβανομένου και αρκετών διαφορετικών μοντέλων για να δοκιμάσετε μόνοι σας. Ο πηγαίος κώδικας είναι επίσης διαθέσιμος για όποιον ενδιαφέρεται. Σε αντίθετη περίπτωση μπορείτε να αρκεστείτε στην επίδειξη του λογισμικού στο βίντεο.

 

Link.png Site: Gizmodo