Τα σχέδιά τους για τη μεταξύ τους συγχώνευση ανακοίνωσαν σήμερα οι ιαπωνικές εταιρείες NEC Electronics και Renesas Technology, σε μια προσπάθεια να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

 

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρεία ημιαγωγών, και η ενοποίηση των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών θα ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο του 2010. Θα είναι δε η τρίτη εταιρεία της παγκόσμιας κατάταξης στην κατασκευή μιρκοτσίπ, μετά την Itel των ΗΠΑ και την Samsung της Ν. Κορέας.

 

Η απόφαση ελήφθη υπό το βάρος του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά. Η ζήτηση για μικροτσίπ υπολογιστών, αυτοκινήτων και άλλων ηλεκτρονικών ειδών έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κάμψης.

 

Η Renesas είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία της Ιαπωνίας στην κατασκευή μικροτσίπ, με πρώτη την Toshiba, και αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ των Hitachi και Mitsubishi Electric. Η NEC Electronics είναι θυγατρική της κορυφαία εταιρεία υψηλής τεχνολογίας NEC Corp.

 

Source.png Πηγή: kathimerini.gr