Ο Ελληνικός Τουρισμός στις ψηφιακές προκλήσεις του διεθνούς τουριστικού περιβάλλοντος.

 

Με όπλο τη νέα «Διαδικτυακή Πύλη Παροχής Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας του Ελληνικού Τουρισμού» απαντά ο Ελληνικός Τουρισμός στις ψηφιακές προκλήσεις του διεθνούς τουριστικού περιβάλλοντος και στόχος είναι να μετατρέψει τις ηλεκτρονικές επισκέψεις σε πραγματικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα.

 

Στη σημερινή παρουσίαση της «Διαδικτυακής Πύλης Παροχής Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Προστιθέμενης Αξίας του Ελληνικού Τουρισμού» που πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος επεσήμανε ότι γίνεται πράξη η εξαγγελία της ομογενοποιημένης στρατηγικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού. Με τη νέα ηλεκτρονική πύλη ανάφερε ο υπουργός το κράτος θα μπορεί να περιορίσει τα λειτουργικά του κόστη, να διευκολύνει τον επιχειρηματία, αλλά και να προσεγγίσει τον τελικό καταναλωτή.

 

Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εμμανουήλ Αλεξανδράκης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και επιδότηση επιχειρήσεων που θα θελήσουν να υλοποιήσουν ψηφιακές υποδομές (χώρους ασύρματου Ίντερνετ, υλοποίηση ιστοσελίδων με ηλεκτρονικές κρατήσεις κλπ) και στάθηκε στα πλεονεκτήματα της δυναμικής εισόδου στις λεωφόρους του Ίντερνετ.

 

Μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης, η οποία σήμερα λειτουργεί πιλοτικά, θα δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη της να μπορεί να οργανώσει τις διακοπές του πραγματοποιώντας την ηλεκτρονική κράτηση των ξενοδοχείων, των αεροπορικών εισιτηρίων κλπ. Προς την κατεύθυνση αυτή απαραίτητη κρίνεται η στήριξη των επιχειρήσεων στο εγχείρημα του υπουργείου προκειμένου να ξεδιπλωθούν σε πλήρη έκταση τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εφαρμογής.

 

Source.png Πηγή: kathimerini.gr