Σύμφωνα με μια αναφορά του υπουργείου της Νοτιάς Κορέας, επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που υπόσχεται τριπλάσια αποτελεσματικότητα και χωρητικότητα στις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Οι επιστήμονες του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ έχουν ανακαλύψει έναν τρόπο για να αυξήσουν την χωρητικότητα της μπαταρίας ιόντων-λιθίου τρεις φορές, χρησιμοποιώντας μια νανο-δομή που αποτελείται από οξείδιο του σιδήρου και οξείδιο του μαγγανίου αντί για μολύβδου, το οποίο χρησιμοποιείται μέχρι στιγμής, ​​ως κάθοδο (cathode) της μπαταρίας.

 

Εκτός από τα παραπάνω όμως, η νέα τεχνολογία φαίνεται να ενισχύει την αποτελεσματικότητα της μπαταρίας, καθώς το πρότυπο μπαταρίας που χρησιμοποιήθηκε λέγεται ότι έχασε λιγότερο από 0.5% της απόδοσης της ακόμη και μετά από πολυάριθμους κύκλους επαναφόρτισης.

 

Source.png Πηγή: http://techflow.gr/3-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82/[/url]']Techflow.gr