Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σαν Ντιέγκο, ανέπτυξαν ένα σύστημα ανίχνευσης πεζών για έξυπνα οχήματα και αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα που διακρίνει τους πεζούς σε πραγματικό χρόνο με εντυπωσιακή ακρίβεια.

Χρησιμοποιώντας μοντέλα deep learning και τεχνολογία computer vision, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα σύστημα που ανιχνεύει πεζούς με ρυθμό 2 με 4 καρέ το δευτερόλεπτο – σχεδόν τόσο καλά όσο το ανθρώπινο μάτι. Για να επιτευχθεί αξιόπιστη ακρίβεια σε αυτό τον ρυθμό και σε πραγματικό χρόνο, ο αλγόριθμος φιλτράρει περιοχές που δεν ανιχνεύεται ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα τα κτίρια ή τον ουρανό.

 

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση της Nvidia να ασχοληθεί με την τεχνολογία των έξυπνων αυτοκινήτων και το ενδιαφέρον της Google στις τεχνολογίες αυτό-οδήγησης, είναι μόνο θέμα χρόνου να εισέλθουν στην ζωή μας τα έξυπνα και αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα, οπότε τέτοιοι αλγόριθμοι ανίχνευσης θα παίξουν κρίσιμης σημασίας ρόλο στην διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας στους δρόμους.

 

Ο επικεφαλής του εγχειρήματος, καθηγητής Nuno Vasconcelos, λέει πως εκτός από τα έξυπνα οχήματα, η τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί και σε συστήματα αναγνώρισης εικόνων και video.

 

 

Link.png Site: TheNextWeb