Το IKEA, η γνωστή αλυσίδα επίπλων, είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει τον ετήσιο κατάλογο με τα νέα προϊόντα της εταιρείας, μόνο που αυτή τη φορά προσθέτει μια αρκετά ενδιαφέρουσα δυνατότητα.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που το IKEA πειραματίζεται με την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), αυτή τη φορά η εταιρεία προχωρά ένα βήμα παραπάνω και παρουσιάζει μια πλήρης AR εφαρμογή για iPhone, iPad και Android.

 

Η εφαρμογή του IKEA σε συνδυασμό με τον κατάλογο, δίνουν τη δυνατότητα να «τοποθετήσετε» ένα έπιπλο στο χώρο σας και να δείτε από την οθόνη του κινητού σας πως πραγματικά αυτό θα φαίνεται χωρίς να χρειάζεται να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το χάρτινο κατάλογο ακριβώς στο μέρος που σκέφτεστε να τοποθετήσετε το έπιπλο του IKEA και στη συνέχεια να επιλέξετε από την εφαρμογή το έπιπλο της αρεσκείας σας.

 

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, η όλη διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και δίνει πραγματική χρηστικότητα στην εφαρμογή, κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει είναι η αλήθεια από τις περισσότερες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

 

 

Link.png Site: ']Fastcodesign

File.png Download: https://itunes.apple.com/us/app/ikea-catalogue/id386592716?mt=8&cid=us%3Emw%3Efooter']IKEA 2014 για iPhone | iPad | Android