Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του συστήματος παροχής WiFi Internet υπηρεσιών βρίσκονται οι σταθμοί του Μετρό της Αθήνας, καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση τέτοιου συστήματος, και ετοιμάζεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες.

Η εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο είναι η Hellas On Line με συνολικό συμβατικό τίμημα μηδέν 0€ και επιπλέον απόδοση στην ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ του 100% των ακαθάριστων εσόδων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του έργου.

 

Η πρωτοβουλία είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2011, με τις εκτιμήσεις να έκαναν λόγο για λειτουργία του συστήματος μέσα σε ένα χρόνο. Οι υπηρεσίες του δωρεάν WiFi στο Μετρό της Αθήνας θα παρέχονται -μαλλον δωρεάν σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Athens Transport, και οι σταθμοί που θα το υποστηρίζουν θα είναι Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς, και Νερατζιώτισσα. Να σημειωθεί ότι επόμενος στόχος του έργου είναι η επέκταση του σήματος WiFi σε όλους τους σταθμούς του Μετρό ώστε να υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης και μέσα στις αμαξοστοιχίες.

 

Source.png Πηγή: athenstransport.com