Το Ανώτατο Δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχει σύντομα μια ακρόαση σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο της τεχνολογίας προτρέπουν το δικαστήριο να υποστηρίξει τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Η ακροαματική διαδικασία έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου και οι Apple, Google, Facebook και Twitter, αλλά και πολλοί άλλοι ζητούν από το Ανώτατο Δικαστήριο να στηρίξει τον γάμο ομόφυλων.

Μαζί με τις παραπάνω εταιρείες τεχνολογίας, και άλλες εκατοντάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορες βιομηχανίες υπέγραψαν υπόμνημα καθιστώντας σαφή την θέση τους για το θέμα. Μερικές από τις άλλες εταιρείες ήταν οι Coca-Cola, Comcast, Delta και Barnes & Noble.

 

Ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια πιέζουν τα νομοθετικά όργανα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να νομιμοποιήσουν τον γάμο ομόφυλων. Τον επόμενο μήνα, το Ανώτατο Δικαστήριο θα αρχίσει να ακούει προφορικά επιχειρήματα υπέρ και κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων. Ενδεχομένως το δικαστήριο -ήδη σε 37 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπεται ο γάμος- να καταλήξει στις 28 Απριλίου να νομιμοποιήσει τον γάμο μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου σε εθνικό επίπεδο.

 

"Οι εργαζόμενοι με συντρόφους του ίδιου φύλου θα πρέπει να μπορούν να παντρευτούν, αν το επιθυμούν, και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο με τους παντρεμένους ετερόφυλους ομολόγους τους”, λέει ο Morgan Lewis, από το δικηγορικό γραφείο που κατέθεσε την αίτηση αντιπροσωπεύοντας συνολικά 379 επιχειρήσεις.

 

Link.png Site: Mashable