Η μη κερδοσκοπική ιστοσελίδα Code.org σε μια προσπάθειά της να μυήσει τους νέους στον προγραμματισμό έχει συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των πιο διάσημων προγραμματιστών σε ένα video διάρκειας περίπου 10’ λεπτών.

Σε αυτό συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Mark Zuckerberg, Bill Gates, Jack Dorsey, Drew Houston, Tony Hsieh και ο Chris Bosh ο οποίος αν και παίκτης των Miami Heat έχει σπουδάσει προγραμματισμό σε πανεπιστήμιο. Η σκηνοθεσία του video έχει γίνει από τον Lesley Chilcott παραγωγό του “Waiting for Superman” και “An Inconvenient Truth”, και ο σκοπός του είναι να διαδοθεί στο ευρύ κοινό και κυρίως στους νέους.

 

Ο Hadi Partovi ένας από τους δύο επενδυτές του Code.org σε δηλώσεις του αναφέρει ότι “τα ποσοστά συμμετοχών σε μαθήματα προγραμματισμό είναι ιδιαίτερα χαμηλά, αλλά το χειρότερο είναι ότι τα σχολεία δεν περιλαμβάνουν καν σχετικά μαθήματα, παρόλου που ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος κλάδος των νέων θέσεων εργασίας”.

 

Τονίζεται ακόμη το πρόβλημα ότι στις ΗΠΑ οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον τομέα της πληροφορικής ανέρχονται στα 1.4 εκατομμύρια θέσεις, σημαντικά περισσότερες από τους 400.000 φοιτητές πληροφορικής. Ο Partovi παροτρύνει να δούνε ολοένα και περισσότεροι νέοι το συγκεκριμένο video, ενώ παρακινεί μάλιστα τους καθηγητές να υπογράψουν μέσα από το Code.org για περισσότερα μαθήματα προγραμματισμού στο σχολείο.

 

 

Link.png Site: http://techcrunch.com/2013/02/26/zuck-bill-gates-jack-dorsey-code-org-film/[/url]']techcrunch.com