Οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι εξαιρετική λύση επειδή πολύ απλά δεν μολύνουν το περιβάλλον και τον αέρα. Όταν ωστόσο ο ήλιος δύσει, οι ηλιακοί συλλέκτες αχρηστεύονται.

Όμως η Tesla και η Hawaii βρήκαν μία λύση που θα χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια μέρα νύχτα, χρησιμοποιώντας μπαταρίες τύπου Powerpacks, που θα κατασκευάζονται στο Gigafactory της Tesla.

 

Το έργο που ονομάζεται Kapaia αποτελεί συνδυασμό μίας ηλιακής φάρμας 13MW της SolarCity και ενός σταθμού 53MWh από Tesla Powerpacks που θα τοποθετηθούν στο νησί Kauai. Σε συνεργασία με την KIUC (Kauai Island Utility Cooperative) το έργο θα συλλέγει και θα αποθηκεύει την ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας για να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Ο σταθμός –παράλληλα με άλλες λύσεις από ανανεώσιμες πηγές στο Kauai συμπεριλαμβανομένων της βιομάζας και της αιολικής ενέργειας- δεν πρόκειται να κρατήσει το νησί μακριά εντελώς από την χρήση ορυκτών καυσίμων ωστόσο πρόκειται να την μετριάσει. Πέρα από μία σημαντική εξέλιξη, στην προσπάθεια να μειωθούν σημαντικά οι εκπληκτικά μεγάλοι λογαριασμοί ρεύματος του νησιού, η κατασκευή του σταθμού της Tesla αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Hawaii να απεξαρτηθεί πλήρως από τον άνθρακα και να καλύψει τις συνολικές ενεργειακές ανάγκες της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2045.

 

Το νησί Kauai έχει θέσει τον δικό του στόχο από την άλλη, να χρησιμοποιεί κατά 70% ανανεώσιμη ενέργεια μέχρι το 2030. Σύμφωνα με τις Tesla και KIUC, το έργο Kapaia των 182.109m² θα μειώσει την χρήση ορυκτών καυσίμων κατά 1,6 εκατομμύρια γαλόνια τον χρόνο.

 

 

Link.png Site: Engadget