Ο co-founder της Oculus, Palmer Luckey, αποκάλυψε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει μία νέα εταιρεία, που θα έχει στόχο την ανάπτυξη μίας τεχνολογίας εικονικού συνοριακού τείχους.

Όπως ο ίδιος o Palmer Luckey αποκάλυψε στους New York Times, βρίσκεται στα αρχικά στάδια δημιουργίας μίας πλατφόρμας που θα ελέγχει τα σύνορα αυτόματα. Το σύστημα θα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό υπέρυθρων αισθητήρων και LIDAR, και άρα παρόμοιο εξοπλισμό με αυτόν που διαθέτουν περισσότερα αυτόνομα οχήματα. Η συγκεκριμένα πλατφόρμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πρόσθετη ασφάλεια στην περίμετρο στρατιωτικών εγκαταστάσεων, σε κτίρια και όπου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός φυσικού συνοριακού τείχους.

 

Ο Luckey εξέφρασε στους Times την απογοήτευση του για τον αργό ρυθμό της καινοτομίας στην αμυντική βιομηχανία παρά τα τεράστια ποσά που δαπανώνται. Ο πολυεκατομμυριούχος Palmer Luckey έχει για την ώρα αναλάβει ο ίδιος την χρηματοδότηση της νέας του επιχείρησης, ωστόσο σύμφωνα με τους New York Times, ο Peter Thiel της Palantir ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αυτή.

 

Σύμφωνα με το Engadget, πρόκειται για μία επιχειρηματική κίνηση με πολιτικές προεκτάσεις για τον Palmer Luckey, ο οποίος έπρεπε να αποστασιοποιηθεί από την Oculus για ένα μεγάλο διάστημα αφότου δημοσιοποιήθηκε η οικονομική του υποστήριξη στον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Nimble America που ήταν αφιερωμένος στην υποστήριξη του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Donald Trump. Ο Luckey υποστήριξε με $100 χιλιάδες τον οργανισμό.

 

O Palmer Luckey πιστεύει ότι η τοποθέτηση αισθητήρων LIDAR στις τηλεπικοινωνιακές κολώνες και πύργους θα αποτελούσε ένα πολύ πιο οικονομικό σύστημα παρακολούθησης. Επί του παρόντος, ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν ακριβό, ωστόσο υπάρχει αρκετός χώρος για καινοτομία και επομένως για την μείωση του συνολικού κόστους. Ένα σύστημα LIDAR αρκετής εμβέλειας σαν αυτά της Velodyne μπορεί να κοστίσει έως και 85 χιλιάδες δολάρια ανά μονάδα, ωστόσο υπάρχουν και συστήματα μικρής εμβέλειας που στοιχίζουν περίπου 8 χιλιάδες δολάρια. Ο στόχος του Palmer Luckey είναι η κατασκευή ενός προσιτού σχετικά συστήματος που να καλύπτει περιοχές 500 μέτρων περίπου και είναι έξυπνο αρκετά ώστε να μπορεί να διακρίνει τα ζώα και τα πουλιά.

 

Link.png Site: Engadget