Ένα από τα παλιότερα περιοδικά για προσωπικούς υπολογιστές και βιντεοπαιχνίδια, το PC Master, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας το οποίο πιθανόν να οδηγήσει στην αναστολή έκδοσης του όπως ενημερωνόμαστε από την επίσημη ιστοσελίδα.

Όπως αναφέρει το μήνυμα, ο λόγος δεν είναι άλλος από την περιορισμένη κυκλοφορία και τα μειωμένα διαφημιστικά έσοδα, προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ο έντυπος τύπος μετά την εξάπλωση του Internet. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, το μεθεπόμενο περιοδικό υπ αριθμόν 305, θα είναι και το τελευταίο PC Master που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα, κλείνοντας ένα κύκλο 26 χρόνων.

 

Η απόφαση αυτή δεν είναι οριστική αφού στο μήνυμα γίνεται λόγος για προσπάθεια crowdfunding με σκοπό να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 1500 - 2000 συνδρομών, ένας αριθμός που σύμφωνα με τη διοίκηση της εκδότριας εταιρείας, Compupress, μπορεί να καταστήσει την έκδοση του περιοδικού βιώσιμη προκειμένου αυτό να συνεχίσει κανονικά την κυκλοφορία του.

 

Μέσα από το forum του PC Master, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την υποστήριξη τους στην προσπάθεια αυτή, λαμβάνοντας μέρος σε μια ψηφοφορία και εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους να γίνουν συνδρομητές.

 

Link.png Site: PC Master