Στην έβδομη έκδοση του οδηγού της Greenpeace για πιο οικολογικά ηλεκτρονικά συστήματα, ανακοινώθηκε ότι αρκετές εταιρείες βρίσκονται ήδη στο νούμερο 7 με άριστα το 10 στην μάχη για ένα πιο πράσινο μέλλον.

 

Την καλύτερη θέση στην τελευταία τρίμηνη έκδοση του οδηγού της Greenpeace κατέχουν δύο ασιατικές εταιρείες. Η Samsung και η Toshiba με σκορ 7,7 με την τελευταία να έχει σημειώσει την σημαντικότερη πρόοδο μέσα σε αυτό το διάστημα, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή από την έκτη θέση.

 

Η Nokia αν και ξεπέρασε και τις δύο εταιρείες στο σκορ, σημειώνοντας 8,3 δεν κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση αφού υστέρησε σημαντικά στο πρόγραμμα συλλογής των αποβλήτων της, στην Ρωσία και την Ινδία.

 

Τελευταία στην λίστα της Greenpeace με σκορ 0,3 είναι η Nintendo η οποία δεν ανταποκρίθηκε σχεδόν σε κανένα από τα κριτήρια που θέτει η Greenpeace. Αυτό ίσως να οφείλεται και στο γεγονός ότι οι εταιρείες κατασκευής παιχνιδομηχανών, συμπεριλήφθηκαν μόλις πριν από λίγους μήνες στην λίστα εταιρειών που εξετάζονται και βαθμολογούνται σχετικά με την οικολογική τους συνείδηση.

 

Προφανώς, χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να προσαρμοστούν οι εταιρείες στα κριτήρια που θέτει η Greenpeace, αν και σύντομα θα αναπροσαρμόσει τα τεστ που πρέπει να περάσουν οι εταιρείες ηλεκτρονικών, υιοθετώντας μία πιο ολιστική προσέγγιση στο θέμα της ρύπανσης, ενσωματώνοντας περισσότερα κριτήρια ενεργειακής επάρκειας ώστε να κάνουν τις εταιρείες να ακολουθήσουν μια πιο δυναμική πολιτική μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr