Πρόστιμα συνολικού ύψους 545.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών» σε επιχειρήσεις που ακολουθούσαν πρακτικές που παραπλανούσαν ή ενδέχεται να παραπλανούσαν τους καταναλωτές και να τους οδηγούσαν σε συναλλαγές που δεν επιθυμούσαν.

 

Ειδικότερα, με τις σχετικές αποφάσεις που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, έπειτα από εισηγήσεις της διεύθυνσης προστασίας της ΓΓΚ, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα:

 

* Σε βάρος του ΟΤΕ [OTEr.AT] επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ για παραπλανητικές διαφημίσεις που αφορούσαν σε προγράμματα σταθερής τηλεφωνίας και σύνδεσης στο διαδίκτυο.

 

* Σε βάρος της Cosmoline επιβλήθηκε πρόστιμο 120.000 ευρώ, διότι, μεταξύ άλλων, προσέγγιζε συνδρομητές άλλου παρόχου υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας και ενεργοποιούσε τις υπηρεσίες της χωρίς να έχει αποσπάσει τη συναίνεση των καταναλωτών-κατόχων της τηλεφωνικής γραμμής.

 

* Σε βάρος της Diamant επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ επειδή χρησιμοποιούσε παραπλανητικούς ισχυρισμούς κατά την προώθηση συσκευών.

 

* Σε βάρος της εταιρείας «Κωτσόβολος» επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ για χρήση παραπλανητικών πρακτικών κατά την προωθητική ενέργεια ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων.

 

* Σε βάρος της LIDL επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ.

 

Στη Βουλή

 

Στο μεταξύ πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν στα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

 

Source.png Πηγή: Ναυτεμπορική