Ο Elon Musk υποστηρίζει πως μπορεί να αποκαταστήσει το ηλεκτρικό δίκτυο του Πουέρτο Ρίκο, το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τον τυφώνα Μαρία, με τα υβριδικά “ηλιακά συστήματα” που έχει αναπτύξει η εταιρεία του SolarCity.

Τα συγκεκριμένα συστήματα, συνδυάζουν φωτοβολταϊκά πάνελ με μπαταρίες, ώστε να μπορεί να αποθηκευτεί όσο ηλεκτρική ενέργεια δεν καταναλώνεται τη στιγμή που παράγεται, για να καλύψει την κατανάλωση ρεύματος είτε τη νύχτα είτε σε περίπτωση συννεφιάς.

 

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Musk ανέφερε πως η τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα μικρά νησιά, μπορεί να εφαρμοσθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα, ώστε να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο. Αυτή τη στιγμή, η πλειονότητα των κατοίκων του νησιού δεν διαθέτουν ρεύμα, παρόλο που έχουν περάσει εβδομάδες από το καταστροφικό χτύπημα του τυφώνα.

 

Ο Musk πρόσθετε πως ένα τέτοιο πρότζεκτ θα χρειασθεί τη στήριξη της πολιτείας, κάτι που δεν απέκλεισε πάντως ο κυβερνήτης Ricardo Rosello. “Ας μιλήσουμε”, ανέφερε στην απάντησή του μέσω του Twitter ο Rosello, συμπληρώνοντας πως το νησί θα μπορούσε να αποτελέσει “εμβληματικό πρότζεκτ” για τις τεχνολογίες της Tesla, αποδεικνύοντας έμπρακτα στην παγκόσμια κοινή γνώμη τις δυνατότητές τους.

 

Ανεξάρτητα πάντως από την υλοποίηση ή όχι της πρότασης, σύμφωνα με πληροφορίες η Tesla έχει ήδη αποστείλει έναν αριθμό συστημάτων από μπαταρίες στο Πουέρτο Ρίκο, για την αξιοποίηση της περίσσειας ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία είναι ήδη εγκατεστημένα στο νησί.

 

Link.png Site: BBC