Στον χώρο της Samsung στην έκθεση Mobile World Congress που διεξάγεται στην Βαρκελώνη, μπορέσαμε να δούμε πως δουλεύει η τεχνολογία NFC η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια ειδικά για πληρωμές μικρών ποσών.

 

Το NFC ή αλλιώς Near Field Communication προορίζεται κυρίως για κινητά τηλέφωνα και για να αντικαταστήσει τη πιστωτική σας κάρτα. Από τις πρώτες πλατφόρμες που το υποστηρίζουν είναι το Android 2.3 και πιο συγκεκριμένη το Nexus S της Samsung ενώ θεωρείται σίγουρο ότι το επόμενο iPhone και iPad θα το υποστηρίζει. Η χρέωση αναμένεται να προστίθεται στον λογαριασμό του πάροχου της κινητής τηλεφωνίας στην οποία είστε συνδρομητής. Όμως οι δυνατότητες του δε περιορίζονται εκεί αφού κάνοντας χρήση της τεχνολογίας RFID, μπορεί να εμφανίσει διάφορες πληροφορίες στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου όπως ένα link το οποίο θα οδηγεί σε μια ιστοσελίδα ή ένα βίντεο, μια χρήση που μπορεί να υλοποιηθεί για πιο διαδραστικές διαφημίσεις.

 

nfc.jpg

 

Στο παρακάτω βίντεο δοκιμάζουμε με διάφορους τρόπους την NFC χρησιμοποιώντας δύο android smartphones από τη Samsung, το Nexus S καθώς και το νέο Galaxy S 2.