Το σχέδιο κοινοτικής οδηγίας, με την οποία ουσιαστικά καταργούνται τα εθνικά σύνορα στο online λιανικό εμπόριο, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επωφεληθούν από τις τιμές που προσφέρουν εταιρείες σε άλλες χώρες απ' αυτές που διαμένουν, θα παρουσιάσει την Παρασκευή η Κομισιόν.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η αρμόδια επίτροπος Μεγκλένα Κούνεβα θα πει σήμερα ότι σχεδιάζει μία «επίθεση» κατά των εταιρειών που έχουν διαφορετικές τιμές σε κάθε χώρα για τα ίδια προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα περιορίζουν τους καταναλωτές στις αγορές μόνο μέσω του εκάστοτε εθνικού website.

 

Η προτεινόμενη Οδηγία, η οποία εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί από το φθινόπωρο θα αντικαταστήσει πλήθος νομοθετικών ρυθμίσεων που υπάρχουν σε κάθε χώρα για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

 

Με τα προτεινόμενα μέτρα, μεταξύ άλλων, θα καλύπτονται θέματα όπως οι εγγυήσεις προϊόντων και οι περίοδοι επιστροφών και θα διευκολύνεται η διασυνοριακή αγορά και πώληση αγαθών, κάτι που εκτιμούν στις Βρυξέλλες ότι θα οδηγήσει σε συγκράτηση ή ακόμα και πτώση των τιμών στο ηλεκτρονικό λιανικό εμπόριο.

 

Source.png Πηγή: in.gr