Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί, προτιμούν τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων αντί των παραδοσιακών ή του καπνού όπως αναφέρει έρευνα του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg.

Αρκετές από τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα δικά τους ηλεκτρονικά τσιγάρα στην αγορά ακολουθώντας το δρόμο αρκετών προμηθευτών που βρίσκονται στη συγκεκριμένη αγορά εδώ και χρόνια. Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων αναμένεται να ξεπεράσουν τις πωλήσεις των παραδοσιακών τσιγάρων έως το έτος 2047 αν διατηρηθεί ο ρυθμός πώλησης τους, γίνοντας η πρώτη επιλογή με την οποία θα έχουν πρόσβαση στην νικοτίνη οι Αμερικανοί.

 

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (F.D.A) των Η.Π.Α βρίσκεται σε εγρήγορση και αναμένεται έως τον Οκτώβριο να θέσει κανόνες στο πως θα διανέμονται στην αγορά. Αρκετές Πολιτείες ήδη βλέπουν με θετικό μάτι τη φορολόγηση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο φορολογούνται τα τσιγάρα.

 

Στην αντιπέρα όχθη ερευνητές εξακολουθούν να ερευνούν και να θέτουν προς συζήτηση για το αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι πιο υγιεινά από τους προκατόχους τους, ένα ερώτημα στο οποίο θα προσπαθήσει να απαντήσει και η υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α.

 

Link.png Site: http://www.businessweek.com/articles/2013-08-26/the-real-reason-big-tobacco-loves-e-cigs[/url]']Businessweek