Αν και μέχρι σήμερα οι μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας Powerpack της Tesla κατά κανόνα χρησιμοποιούνται σε φωτοβολταϊκά πάρκα, σύντομα θα επεκταθεί η εφαρμογή τους και σε εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών.

Γι’ αυτό τον σκοπό, όπως αποκάλυψε η δανέζικη εφημερίδα Borsen, η εταιρεία συμφώνησε σε συνεργασία με τη Vestas, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ανεμογεννητριών στον κόσμο.

 

Επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα, σε δήλωσή της η Vestas σημειώνει πως θα χρησιμοποιήσει διάφορες τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας, ανάμεσα στις οποίες και οι μπαταρίες Powerpack της Tesla, με σκοπό να διερευνήσει με ποιον τρόπο μπορούν να συνδυασθούν οι ανεμογεννήτριες με την αποθήκευση ηλεκτρισμού, ώστε να προκύψουν βιώσιμες λύσεις που θα μειώσουν το ενεργειακό κόστος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Vestas είναι έτοιμη να υλοποιήσει ιδέες αποθήκευσης αποθήκευσης που θα συνδυάσει με ιτς ανεμογεννήτριές της, επιλέγοντας ως συνεργάτη την Tesla σε κάποια από αυτά τα πρότζεκτ.

 

Μόλις στις αρχές Ιουλίου, η αμερικανική εταιρεία ανέλαβε την κατασκευή του μεγαλύτερου συστήματος μπαταριών στον κόσμο, για το αιολικό πάρκο της Hornsdale Wind Farm στην ομώνυμη περιοχή της Αυστραλίας.

 

Το σύστημα θα έχει ισχύ 100 MW και θα αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια από το πάρκο τις ώρες μέγιστης παραγωγής, ώστε να τη διοχετεύει στο δίκτυο όταν αυτό τη χρειάζεται. Αν και θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες έως και 30.000 νοικοκυριών περίπου, στόχος είναι να βοηθά στην ευστάθεια του δικτύου, συνεισφέροντας σε ηλεκτρική ενέργεια τις ώρες μεγαλύτερης ζήτησης.

 

Link.png Site: Electrek